Google. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det irske datatilsynet starter nå etterforskning av Google etter en felles klage fra Forbrukerrådet og sju andre europeiske forbrukerorganisasjoner.

Organisasjonene mener Google har brutt den europeiske personvernlovgivningen. I en felles rapport fra 2018 viste de hvordan selskapet har sporet brukerne døgnet rundt uten at de gir lovlig samtykke til det.

Forbrukermyndighetene er også kritiske til at Google gjennom mobilbruk kan få informasjon om personlige forhold som seksuell orientering og religiøs overbevisning.

annonse

Google har sitt europeiske hovedkvarter i Dublin, og det er derfor det irske datatilsynet som har ansvaret for å behandle klagen som ble levert allerede i 2018.

Det franske datatilsynet bøtela i januar Google med 50 millioner euro i en lignende sak. Denne dreide seg om manglende informasjon og samtykke knyttet til persontilpasset reklame.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon