Samferdselsminister Knut Arild Hareide er tilsynelatende i gang med å sette KrF sitt stempel på politikken til regjeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Knut Arild Hareide (KrF) vil velge ny vei i regjeringens politikk, der Frp i sin tid fikk gjennom å begrense bruken av fotobokser med gjennomsnittsmåling.

I Granavolden-plattformen brant Frp for å begrense bruken av fotobokser med gjennomsnittsmåling, og fikk det gjennom. Nå sier Norges nye samferdselsminister til NRK at han vil ha mer snittmåling på norske veier.

– Denne typen virkemidler begrenser dødsulykker og alvorlig skadde med 50 prosent, og da er dette et så godt virkemiddel at vi er nødt til å bruke det, sier Hareide.

annonse

Han påpeker at det er tydelige faglige anbefalinger på at det er et godt verktøy.

– Det kommer ikke til å bli streknings-ATK på alle veier i Norge, men på de mest farlige, der skal vi bruke det, sier Hareide.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud i Frp synes det er veldig synd hvis den ferske statsråden nå ikke følger det som står i Granavolden, og mener det er veldig tydelig i plattformen at bruken av fotobokser med gjennomsnittsmåling skal begrenses. Hareide påpeker at «å begrense» ikke er ensbetydende med at noe ikke skal brukes i det hele tatt.

– Jeg følger Granavolden-erklæringen og bruker dette verktøyet der vi trenger det mest, svarer Hareide.

Frp mener heller trafikken kan gjøres tryggere ved å bygge bedre veier, flere firefelts motorveier og langsgående striper – rumlefelt – som gir et signal til fører når kjøretøyet tangerer eller kjører over linjen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon