Teamleder på FRIGO Ellen Vik Ossiannilsson og Rune Hagen er klare i utlåndsboden på Vaterland. FOTO: Frigo
annonse
annonse

Nå er FRIGO (Friluftsenteret i Gamle Oslo) klar for storinnrykk. «Ø på SNØ» arrangeres for 5 år på rad. Her får elever i 7. – 10. klasse fra bydelen opplæring på ski eller brett.

– Så er vi endelig i gang med «Ø på SNØ» i Oslo Vinterpark, sier en fornøyd Ellen Vik Ossiannilsson som er teamleder på FRIGO i en pressemelding.

Hun kan fortelle at dette er et samarbeid mellom Frigo, Tøyen sportsklubb og Oslo Vinterpark Tryvann.

annonse

Alle 7. klassinger fra bydelen får tilbud om gratis opplæringsdag på alpinski. Tilbudet er organisert gjennom skolen slik at opplæringsdagen blir en skoledag hvor alle elevene er med.

«Ø på SNØ» har fått støtte fra Områdeløft Tøyen tidligere år.

 Utlånskontainer i Vaterlandsparken i anledning «Ø på SNØ»

Utlånet starter nå på fredag (7. februar red. anm) og skal foregå fra kontainerne i Vaterlandsparken fra kl. 14.00 – 18.00.

annonse

– Selve utlånet er et samarbeid mellom Riverside og FRIGO, hvor en av arbeidslederne fra FRIGO og ungdommer fra Riverside jobber med utlånet, forteller Ellen.

«Ø på SNØ»-prosjektet tilbyr gratis heiskort. FOTO: Frigo

Her kan skoler, frivillige organisasjoner og private låne langrennsski, snøbrett og alpinski. Utstyret kan lånes opp til en uke av gangen, så ingen grunn til ikke å nyte den norske vinteren og aktivitetsmulighetene.

Nå er det bare å stå på ski eller brett så mye en orker. FRIGO har et stort lager med utstyr til bruk i friluft og sport, som også alle skolene i Oslo kommune kan benytte seg av.

Gratis heiskort
Tilbudet er også for ungdommer som nå går i 8. – 10. klasse og som tidligere har vært med på opplæringsdagen da de gikk i 7. klasse.

For å få gratis heiskort må ungdommene være medlemmer av Tøyen Sportsklubb.

Prosjektet «Ø på Snø»

annonse

Med prosjektet «Ø på snø», er ønsket å få flere ut i alpinbakkene gjennom gratis vintersportstilbud til alle 7. – 10. klassinger i bydelen.

– Dette prosjektet er mer enn én skidag og ett arrangement. Her får flere prøve ulike vinteraktiviteter, de får lære fra begynnelsen av, og kan fortsette å låne utstyr og heiskort utover vinteren, heter det fra FRIGO.

Historikk
«Vinter på Vaterland» er en forlengelse av prosjektet «Sommer på Vaterland», og er et samarbeid mellom Bymiljøetaten og Bydel Gamle Oslo.

Målet er å skape mer aktivitet og ha ungdom i jobb i Vaterlandsparken.

Historikken til «Ø på SNØ»-prosjektet strekker seg tilbake til 2016. Det var noen ildsjeler i X-Games Norway som skisserte dette opplegget sammen med Tøyen Sportsklubb.

Prosjektet skal fronte norsk vintersport og har som mål å gi unge i bydelen mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon