Stortingsrepresentant for Høyre, Lene Westgaard-Halle. Foto: Bmrk via Wikimedia Commons.
Stortingsrepresentant for Høyre, Lene Westgaard-Halle. Foto: Bmrk via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

Westgaard-Halle (H) har tidligere omtalt Resett som en hevngjerrig blogg som «spyr ut rasistvås», og er ikke imponert over arbeidet til forskerne som frifant Resett for brudd på etikkregler.

– Da har de hatt flaks med de to ukene. Måten Resett driver journalistikk på, opplever jeg ikke fra noen seriøse medier, sier hun til Klassekampen.

Høyre-politikeren mener hun har blitt omtalt ufordelaktig gjentatte ganger hos Resett uten å ha fått mulighet til noe tilsvar.

annonse

– De lager saker som åpenbart skal sverte de som ikke er enig med dem. Nå vet jeg for eksempel at Resett kommer til å lage en negativ sak i retur til denne, sier hun.

Les også: Høyre-politiker ønsker å kutte støtten til Human Rights Service

At Resett er en hevngjerrig blogg, mener hun det ikke kan være tvil om.

annonse

– Ja, definitivt. Hvis de er uenige i noe, angriper de personen i stedet for saken. Det er ingen aviser jeg uttaler meg i, som trigger så mange hatmail som når Resett skriver om meg.

Flere grove overtramp

Også vararepresentant til Oslo bystyre for MDG og tidligere rådgiver i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan, er svært kritisk til Resett og det forskerne har kommet frem til.

– Det er svakt. Vi har sett flere grove overtramp på presseetikken både før og etter disse, sier han og vil spesielt nevne sakene om forfatter og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali som noe av det verste.

Alle som vil får tilsvar

Ansvarlig redaktør Helge Lurås i Resett vil imidlertid gi alle som vil mulighet for tilsvar.

– Vi har aldri nektet noen tilsvar. Hvorfor Westgaard-Halle ikke tar kontakt og sender inn tilsvar, vet jeg ikke. Hun kan jo heller ikke forvente samtidig imøtegåelse på ting hun selv har skrevet på sosiale medier, sier han og legger til at det i andre medier heller ikke er vanlig at man tilbyr samtidig imøtegåelse på kritikk som man som offentlig person må kunne forvente.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon