Forsvarer Brynjar Meling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Gynekolog Vivek Kumar Sethi har engasjert advokat Meling i et forsøk på å få fjernet artikler i Dokument som både navngir ham og som gjengir utdrag fra dommen mot den dømte voldtektsmannen.

Det var i i november i fjor at gynekologen Vivek Kumar Sethi ble dømt for å ha voldtatt syv pasienter mens de lå i gynekologstolen. Dommen lød på 12 års fengsel. Han er også dømt til å betale ofrene tilsammen nær én million kroner i erstatning. Sethi har anket dommen, skriver Document.

Les også: Krekar har holdt Norge for narr

annonse

Det var Tingretten som bestemte at dommen kunne gjengis, men bare i anonymisert forhold. Imidlertid så anket Norsk Redaktørforening dette inn for lagmannsretten på iniativ fra Document. 9. januar i år varslet Tingretten om at man vurderte å gi medhold i denne anken, og dommer Ingrid Smedsrud ved Nedre Romerike tingrett omgjorde derfor beslutningen før saken kom opp for lagmannsretten.

Advokatfirmaet Sjødin Meling krever likevel en midlertidig forføyning (det samme som en midlertidig avgjørelse)  samt at Meling på vegne av den voldtektsdømte Sethi anket kjennelsen om å oppheve anonymitetskravet til Eidsivating lagmannsrett.

Artikkelen fortsetter. 

Mediene kalte gynekolog dømt for overgrep «østlending» – innvandret da han var 24

annonse

Begjæring

Document har nå mottatt følgende e-post fra advokatfullmektig Oda Linnea Stavnem Rakvaag:

«Det opplyses at beslutningen av 17.01.20 er anket og ikke er rettskraftig. Det bes på bakgrunn av dette at artikkelen umiddelbart fjernes fra deres side. Frem til rettskraftig avgjørelse vedrørende opphevelsen foreligger, er det Nedre tingretts dom av 07.11.2019 som er gjeldende.»

Begjæringen om å fjerne artiklene er sendt til Oslo byfogdembete.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon