Direktør Conner Prochaska (f.v) fra US Department of Energy og statssekretær Odd Emil Ingebrigtsen signerte en intensjonsavtale om samarbeid på vannkraftforskning mellom USA og Norge under Hydropower Summit i Trondheim 4. februar 2020. Foto: Lars Robert Bang
annonse
annonse

Tirsdag denne uka signerte Norge og USA en intensjonsavtale om økt samarbeid på vannkraftforskning. Signeringen foregikk i forbindelse med en internasjonal vannkraftkonferanse i Trondheim.

Konferansen «Hydropower Summit» fant sted på Britannia Hotel i Trondheim. HydroCen, det norske forskningssenteret på vannkraftteknologi, var arrangør for konferansen.

Representanter fra norske og amerikanske myndigheter, Olje- og energidepartementet og US Department of Energy var tilstede på konferansen.

annonse

I tillegg var Norges Forskningsråd, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Det internasjonale energibyrået (IEA), og flere aktører fra norsk vannkraftbransje representert, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under.

LO-forbund hardt ut mot vindkraft – Vil heller bruke vannkraft

annonse

– Mye å tjene på samarbeid

Statssekretær Odd Emil Ingebrigtsen signerte på vegne av regjeringen en intensjonsavtale om samarbeid på vannkraftforskning.

Direktør Conner Prochaska fra US Department of Energy signerte på vegne av USA, melder Olje- og energidepartementet.

— Norge og USA har samarbeidet om forskning innen energi, CO₂-håndtering (CCS), såvel som petroleum i mange år. USA har et stort behov for å ruste opp sine vannkraftverk, noe vi har lang erfaring med.

– I likhet med Norge, har USA mye kompetanse om vannkraft og miljø som vi begge kan dra nytte av. Vi har derfor begge mye og tjene på et styrket forskningssamarbeid innen vannkraft, selve ryggraden i kraftsystemet vårt, sier statssekretær Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon