Bloggerne Sophie Elise og Kristin Gjelsvik møtes til debatt på NRK. Foto: Scanpix
annonse
annonse

Norske influencerne drar inn nær en kvart milliard reklamekroner i året og tallet vokser raskt, sa Fredrik Solvang på NRK Debatten.

Unge mennesker blir påvirket til å operere seg og kjøper vitamintilskudd etter anbefaling fra de norske influencerne, som håver inn disse svimlende summene. I Debatten møter vi faren til Sophie Elise, blogger og influencer Kristin Gjelsvik og blogger, paradise deltaker og forfatter Isabel Raad.

Influencerne har makt og påvirkning over disse sårbare ungdommene.
Kristin Gjelsvik raste mot TV2 og blogger Sophie Elise. For et år siden var Sophie Elise på Debatten og mente at plastisk kirurgi ikke skulle dokumenteres for å skåne de unge jentene som så opp til henne. Men kort tid etterpå gikk hun i gang med den ene dokumentasjonen etter den andre. Nå sist fjerning av silikon i brystene, der hun igjen satt på mindre silikon for å få bedre resultat på brystene. Og så har Sophie operert rumpa igjen, noe som er stikk motsatt av det hun lovet under fjorårets debatt. På TV2 får vi se Sophie Elise i narkose der hun viser sterke bilder av narkoser og operasjoner i serien som handler om henne.

annonse

Sophie Elise selv deltok ikke under årets debattrunde på NRK, men faren, som også er hennes manager, deltok på vegne av henne og hevder at han deltar fordi kroppspress er et viktig tema. Videre sa han at Sophie Elise ikke deltar fordi denne debatten startet med personfokus på Sophie Elise som person. Det legges opp til å bli en hatgjeng og en heiagjeng, sa faren videre. Folk må velge mellom hvem de er mest enige med.

Sophie Elise er en profil TV2 er veldig stolt av, kunne TV2s programredaktør proklamere. I likhet med faren til Sophie Elise mener programredaktøren at måten debatten har blitt tatt på er både feil og avsporing av et viktig tema.

Isabel Raad, som er tidligere realitydeltaker og forfatter, tok selvkritikk for egen rolle som influencer, og mener at hun forstår at det hun legger ut påvirker og tar ansvar. Både Raad og Gjelsvik er tidligere Paradise Hotel deltagere, men har tidligere vært i konflikt med hverandre. Noe Raad bekrefter når hun anerkjenner Gjelsviks kritikk som legitim og ikke som mobbing slik hun tidligere mente.

annonse

Så for vi se om de også dukker opp på NRK neste år, om samme tema. Bare noen millioner kroner rikere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon