Sveinung Rotevatn (V). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

I den nylanserte rapporten «Klimakur 2030» står det at landbruket skal stå for mye klimakutt, vi skal spise mindre kjøtt og hva med de som liker å spise kjøtt. Skal de tvinges til å endre sine vaner?

– Problemet med snakket om økonomisk vekst, er at det høres ut som en garanti mot å gjøre noe ubehagelig. Det er kanskje meningen. Men det er i så fall en politisk bjørnetjeneste å la folket tro at klimatiltakene vil bli smertefrie, skriver Hans K. Mjelva i BT.

Artikkelen fortsetter under.

annonse

Ingen vet hva «Klimakur 2030» vil koste

 

Hva med oljebransjen, skal den avvikles uten at noen blir berørt. Skal den bare med et pennestrøk forsvinne også er alt som før, eller blir det med snakket.

annonse

– For folk flest: skal forbruket av kjøtt, flyreiser, langreiste forbruksvarer produsert med kinesisk kullkraft og så videre gå ned, må prisene gå opp. Avgifter, altså. Det blir ikke populært, undrer Mjelva.

Les også: MDG: Staten må betale for Oslos klimapolitikk

Nå forsøker politikere å få til et klimaforlik, slik at det skal være en politisk enighet, selv ved et regjeringsskifte. Men når det skal gjøres endringer, så er det vanlig med protester fra de berørte. En eventuell nedleggelse av oljebransjen vil ikke gå smertefritt, men om politikerne skal høre på protestene så blir det få klimakutt. Da blir det bare snakk, og lite handling.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon