Skjermbilde: TV2.dk, video.
annonse
annonse

Danmark har også en likende fortelling om to søstre som emigrerte til Syria for å bli borgere i Den islamske staten.

Slik som i boken «To søstre» av Åsne Seierstad, ble også de danske søstrene rask radikalisert og overtalt til å slutte seg opp om Den islamske staten.

Men Danmark har en annen håndtering av fremmedkrigere med doble statsborgerskap

annonse

Der har myndighetene lov til å trekke tilbake det danske statsborgerskapet, de danske søstrene er født i Danmark, men har også et tyrkisk statsborgerskap, skriver TV2.dk.

Det skulle Norge også ha hatt – at myndighetene kan trekke tilbake det norske statsborgerskapet som et forvaltningsvedtak, slik som politiet inndrar førekortet til de som har brutt veitrafikkloven. Så kan vedtaket eventuelt ankes til retten.

Les også: Australia fratok IS-mor statsborgerskap

annonse

Men Arbeiderpartiet stemte i mot et lovforslag de før hadde støttet.

Dette politiske spillet fikk Jon Helgheim til å reagere, han satt som Frp representant i komiteen. Da lagde han et bilde med teksten. «Arbeiderpartiet mener at terroristers rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Denne påstanden la han ut på Facebook, dagen etter delte Sylvi Listhaug det samme bilde på Facebook.

Skjermbilde: Facebook.

Isteden for å kommentere påstanden, ble det snudd helt om. Listhaug hadde postet bildet på samme dag som premieren på filmen om 22/7 og det endte med et mistillitsforslag mot Listhaug. IS-kvinnen med det syke barnet har også to statsborgerskap. Hvis lovforslaget gått igjennom stortinget med APs støtte, så ville hun fått sitt norske statsborgerskap annullert.

Isteden fikk vi en regjeringskrise.

Les også: Frps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen

Danmark har en slik lov

Familien til de to søstrene i Danmark visste ikke hvor de hadde rømt, en dag ble de bare borte.

annonse

Etterhvert fikk de informasjon at de hadde sluttet seg til Den islamske staten. Faren har stått på lenge for å få de ut av Syria, det har han nå lykkes med og de er i trygghet i Tyrkia. Men deres danske statsborgerskap er annullert, så det er usikker om de får komme tilbake. Den yngste er 21 år gammel og den eldste 26 år. De forlot Danmark i 2016, og da var begge myndige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon