Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Jonas Gahr Støre, som nylig ble tatt i billettkontroll, har over lengre tid fremvist holdninger som ikke er forenlige med det å være statsminister.

Støre, som unnskyldte det faktum at han ikke hadde gyldig billett ved å skylde på at appen hans ikke virket, summerer egentlig opp veldig mye. I stedet for å innrømme feil finner han alltid på en unnskyldning. Dårlige sådan.

De fleste husker sikkert intervjuet han gjorde som utenriksminister hvor han først nektet for å ha hatt samtaler med Hamas, men så fort han ble gjort oppmerksom på at Hamas selv bekreftet dette, så ville han gjøre om starten på intervjuet fordi han mente spørsmålet som intervjuer Pål T. Jørgensen stilte var «upresist».

annonse

Det var imidlertid et svært presist spørsmål hvor Støre blir spurt om han har hatt samtaler med Hamas og han svarte like presist og kontant, nei, på det spørsmålet. Men når løgnen hans blir avslørt, så viser han sin holdning over aldri å innrømme feil. Han kritiserer derfor heller intervjueren som om det var han som gjorde feilen. Du kan se intervjuet under her.

Støre har også en lang rekke med finansielle ulumskheter på sin CV. Nettavisen summerer disse godt opp i denne artikkelen. Her kan man igjen se unnskyldningene hans. Ikke en eneste gang innrømmer han å ha brutt loven, spekulert, eller på andre måter å ha gjort feil. Aps nestleder, Hadia Tajik, ble som leder av Stortingets justiskomité i mai 2017 også tatt uten billett på t-banen. Hun innrømmet imidlertid å ha glemt å betale billett, noe som er pinlig for en i hennes posisjon, men alikevel en menneskelig feil som alle kan gjøre. Den store forskjellen på henne og Støre var at hun innrømte å ikke ha betalt billetten.

annonse

Som leder av Arbeiderpartiet og det største partiet i opposisjon, har Jonas Gahr Støre lenge siklet på statsministerjobben. Han klarte å få fjernet Sylvi Listhaug som justisminister ved hjelp av et skittent spill hvor han brukte sin posisjon, kontakter og innflytelse. Selv når Listhaug en tid senere ble utnevnt til eldreminister, var Støre først ute med å si at Listhaug ikke hadde tillit i Stortinget og at de eldre fortjente noe bedre enn hennes politikk.

Hvem det er som har mest tillit av Listhaug og Støre kan det ikke være mye tvil om. Det er heller ikke mye tvil om at Støre er en av, om ikke den, politikeren av alle på Stortinget som fortjent har minst tillit. Ihvertfall i folket. For med en rå kapitalist totalt uten skrupler eller hemninger som leder for partiet som liksom skal være arbeidernes parti, så er det ikke rart at AP har gjort sine dårligste valg og har de dårligste oppslutninger.

Les også: Bombe i Lurås’ nye bok: Kona til den forsvunne entreprenøren følte seg truet av PST i «bryggesaken» til Jonas Gahr Støre

Sågar sine egne bruker Støre sine slu, utspekulerte og skitne triks for å få spilt utover sidelinjen når han føler seg truet. Vi husker alle hvordan Trond Giske ble behandlet.

En statsminister må ha tillit hos folket. Det er noe Erna Solberg har klart å miste og noe Jonas Gahr Støre aldri har hatt og aldri kommer til å få. Statsministeren må også inneha kvaliteter som ærlighet, samarbeidsvilje, forståelse, engasjement og ikke minst ydmykhet ovenfor folket som man skal være en tjener ovenfor.

Da tror jeg de fleste, inkludert Støre selv,(uten at det bryr ham selvsagt),  forstår at statsministerjobben ikke er noe som passer hans personlige karakter og egenskaper.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon