Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte i forrige uke Møre og Romsdal, der det har vært protester mot økte ferjepriser. Nå inviterer fire statsråder fylkene til møte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter at fire kystfylker og KS fredag gikk sammen i kampen for mer penger til ferjene, svarer regjeringen med å invitere fylkene til ferjemøte 2. mars.

Ifølge Dagbladet vil samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF), kommunalminister Nikolai Astrup (H), klimaminister Sveinung Rotevatn (V) og distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) delta i møtet.

Invitasjonen kommer etter krav om at regjeringen må betale mer av det det koster å legge om til grønn ferjedrift. Omleggingen er en av årsakene til de økte billettprisene, som har skapt ferjeopprør langs kysten.

annonse

– Det er viktig å få kunnskap og informasjon om tallene og prisøkningen og ikke minst se på virkemidlene for hva vi kan gjøre med dette, sier Hareide til avisa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon