Illustrasjonsbilde. En IS-kvinne i al-Hol leiren i Syria. 17. oktober, 2019. (Foto: Delil Souleiman / AFP)
annonse
annonse

Forsvarte fortsatt IS i intervju i 2019. 

Dette er del to av en artikkelserie om de gjenværende IS-kvinnene i Syria. Du kan lese historien  til Aisha Shezadi Kausar her. Vi har også skrevet en artikkel om at alle de fire som nå befinner seg i kurdiskkontrollerte leire har bakgrunn fra Islam Net

Ina Marie Nordbotn er en etnisk norsk kvinne fra Innherrad i Nord-Trøndelag, født i 1986. Hun vokste opp som en vanlig jente, glad i dyr og aktiv i et lite politisk miljø i den lille bygda. Den vevre, vakre jenta var søkende, men ikke religiøs. 

annonse

Etter hvert havnet hun likevel i et miljø med dop og dårlige holdninger. I ungdomsårene fikk hun problemer, droppet videre skolegang, begynte med selvskading og opplevde at personer som sto henne nær døde. I 2007 pådro hun seg også en tilståelsesdom for bruk av narkotika ifølge NRK.

Les også: Alle de gjenværende IS-kvinnene har bakgrunn fra Islam Net

I 2008 ble hun kjæreste med ett år yngre Sindre Weie fra nabobygda Levanger på Innherred i Nord-Trøndelag. Også han hadde slitt med rus. Sammen forsøkte de å få til et annet liv i Levanger.

annonse

Det tok flere år før hun, som hun selv beskriver det, kom tilbake til hverdagen. Da oppdaget hun likevel et tomrom. 

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon