Dagens Næringsliv DN Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

NHST Media Group – Kvartalsrapport 4. kvartal 2019 viser omsetning på 318,3 millioner kroner mot  331,0 millioner kroner i samme periode i 2018.

Arbeidet med å legge grunnlaget for bedre lønnsomhet i NHST Media Group fortsatte gjennom fjerde kvartal 2019, heter det i en pressemelding.

Selskapet, som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet, orienterer om et vanskelig 2019, preget av et krevende marked med økende konkurranse og stadige endringer.

annonse

I 2019 endte omsetningen på 1,2 milliarder kroner, noe som er rundt 100 millioner kroner mindre enn året før.

Mindre etterspørsel etter papir

Konsernet opplever lavere etterspørsel etter papirbaserte produkter og synkende annonseinntekter for tradisjonelle medier.

annonse

Samtidig har arbeidet med kostnadsreduksjoner og teknologi- og produktutvikling gitt resultater i form av en positiv underliggende utvikling i lønnsomheten i konsernet i kvartalet.

– Året 2019 har vært utfordrende for NHST Media Group. For å møte et marked preget av omfattende endringer og økende konkurranse har vi iverksatt lønnsomhetstiltak i alle deler av organisasjonen, parallelt med investeringer i kompetanse- og teknologiutvikling for å sikre konkurransekraften vår.

– Det er tilfredsstillende å se at dette gir resultater i form av økte inntekter fra digitale flater og en redusert kostnadsbase, sier konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST Media Group.

Blant aktivitetene NHST Media Group har iverksatt for å møte utfordringene i markedet, er bedring av brukeropplevelsen knyttet til digitale produkter, styrking av ledelsen i flere av publikasjonene og reduksjon av strukturelle kostnader.

Artikkelen fortsetter under.

Elin Ørjasæter: – Nå er det slutt mellom Dagens Næringsliv og meg

annonse

Kuttet 25 årsverk

I fjerde kvartal ble det gjennomført en større omorganisering i Dagens Næringsliv som har til hensikt å styrke prioriteringen av utvalgte brukersegmenter og legge til rette for bedre ressursutnyttelse, ifølge pressemeldingen.

– Som kommunisert i konsernets rapport for tredje kvartal, ble det gjennomført en bemanningsreduksjon på 25 årsverk for å redusere kostnadsnivået som følge av et betydelig fall i annonseinntektene for avisen. Morgenbladets bemanningsreduksjon, som ble kostnadsført i tredje kvartal, ble sluttført i kvartalet. Det er også gjennomført omorganiseringer i de andre segmentene, melder NHST Media Group.

Fra pressemeldingen heter det:

«Medievirksomhetenes ressurser innen dataanalyse er konsolidert i en felles gruppe på konsernnivå. Hensikten med dette er å sikre bedre bruk av kompetansen fra dette spesialistmiljøet.

Gruppen ble fullt operativ i fjerde kvartal og arbeider hovedsakelig med analyse av brukeradferd og optimalisering av produkter og tjenester tilpasset brukernes behov. Dette skal føre til bedre og mer tilpassede, individualiserte produkter og tjenester til kundene, lavere kundefrafall og høyere tilgang på nye kunder.»

Artikkelen fortsetter under.

Dagens Næringsliv skal kvitte seg med 20–25 ansatte

Dårligere fjerde kvartal enn i 2018

Konsernet nådde en omsetning på 318,3 millioner kroner i fjerde kvartal 2019, sammenlignet med 331,0 millioner kroner i samme periode i 2018.

44,4 prosent av driftsinntektene var inntekter fra digitale abonnement og digitale annonser. Dette er en økning fra en andel på 39,7 prosent i fjerde kvartal 2018 og fra 43,6 prosent i tredje kvartal 2019.

Konsernet fikk et driftsresultat før avskrivinger (EBITDA) på 5,3 millioner kroner i kvartalet, mot 11,4 millioner kroner for tilsvarende periode i 2018.

Engangskostnader til omstilling var på 21,6 millioner kroner i kvartalet og EBITDA før engangsposter viser en fremgang på 22,6 millioner kroner sammenliknet med fjerde kvartal 2018.

annonse

Dette er en forbedring av EBITDA marginen med 6 prosentpoeng.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon