Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen legger fram et forsterket klimamål for 2030.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V), finansminister Jan Tore Sanner (H) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) presenterer det nye klimamålet på en pressekonferanse fredag klokka 12.30, opplyser Klima- og miljødepartementet.

Bakteppet er at FN har satt søndag 9. februar som frist for innmelding av oppdaterte nasjonale klimamål under Parisavtalen fra 2015.

annonse

I dag har Norge som mål at utslippene av klimagasser skal reduseres med 40 prosent fra 1990-nivå innen 2030. Dette skal skje i samarbeid med EU. Norge meldte dette målet inn til FN i juni 2016 og lovfestet det året etter.

Det er ikke kjent hvilket nivå det forsterkede målet vil ligge på, men Norge har arbeidet for en oppjustering fra 40 prosent til 55 prosent i EU.

I revidert nasjonalbudsjett for 2019 ble det varslet at regjeringen ville melde inn et forsterket norsk mål under Parisavtalen «i tråd med EUs ambisjoner». Men EU har så langt ikke gjort noe vedtak i saken.

annonse

Noe stortingsvedtak om forsterking av det norske klimamålet foreligger heller ikke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon