Airbus-320. Foto av Aviation Images/REX
annonse
annonse

Et passasjerfly på vei til Damaskus skal torsdag ha vært på nippet til å bli skutt ned av syriske luftvernraketter. Russland legger skylden på Israel.

Flyet, som hadde 172 personer om bord, måtte nødlande på en russiskkontrollert flybase nordvest i Syria, opplyser det russiske forsvarsdepartementet fredag.

Det skal så vidt ha unngått å bli rammet av syriske luftvernraketter, som ifølge departementet ble avfyrt for å stanse et israelsk jagerflyangrep mot en rakettbase ved Damaskus.

annonse

Russerne mener at det israelske flyvåpenet har gjort det til en vane å søke dekning bak sivile fly i et forsøk på å unngå motangrep.

Russiske myndigheter oppgir at flyet var av typen Airbus-320, og at det var på vei fra Teheran til Damaskus, men det er ikke registrert en slik flyging i det aktuelle tidspunktet.

I stedet har FlightRadar24.com registrert at et fly av samme modell var på vei til Damaskus fra Najaf i Irak, og at dette landet på den russiske flybasen.

annonse

I 2018 anklaget Russland Israel for en lignende hendelse. Da ble et russisk rekognoseringsfly skutt ned av det syriske militæret utenfor landets kyst, angivelig fordi israelske jagerfly søkte dekning bak det russiske flyet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon