Tone Tellevik Dahl (Ap). Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Kommunerevisjonen mener at Tone Tellevik Dahl ikke fulgte opp lovbrudd hennes avdeling hadde kjennskap til.

Tone Tellevik Dahl (Ap) var ikke til stede på Borggården ved Oslo rådhus da det nye byrådet ble presentert i oktober. Hun ble erstattet som byråd, av Robert Steen (Ap), som ble byråd for helse, eldre og innbyggertjenester.

Aftenposten rapporterer at det er Tellevik Dahl som får mest kritikk i Kommunerevisjonens rapport «To byråders oppfølging av brudd på arbeidstidsbestemmelsene», som ble lagt frem i forrige uke. Rapporten har utredet oppfølging av arbeidstidsbestemmelser i underliggende virksomheter til samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) og tidligere byråd Tellevik Dahl.

annonse

Les også: Medieyndling Lan Marie Berg blir bedt om å gå av

Hadde oversikt

«Undersøkelsen viser videre at flere virksomheter har hatt relativ god oversikt over antallet arbeidstidsbrudd, og at omfanget av brudd i noen virksomheter har vært ganske omfattende, uten at dette har vært løftet opp som tema i styringsdialogen med virksomhetene under byråd for eldre, helse og arbeid», skriver Kommunerevisjonen, før de videre utpeker Tellevik Dahls ledelse i byrådsavdelingen som særskilt problematisk.

annonse

«I tillegg identifiserte Kommunerevisjonen at byrådsavdelingen ved noen få tilfeller i undersøkelsesperioden hadde fått informasjon om status og tiltak i virksomhetene knyttet til arbeidstidsbrudd, uten at dette synes å ha medført noen ytterligere oppfølging».

Lan Marie Berg kommer bedre ut

Samferdselsbyråd Lan Marie Berg kommer på sin side bedre ut. Kommunerevisjonen slår fast at Berg hadde hatt en del kommunikasjon med Renovasjonsetaten og Energigjenvinningsetaten om omfanget av arbeidstidsbrudd, samt tiltak for å redusere antallet brudd.

Tone Tellevik Dahl sier i en uttalelse til Aftenposten at hun mener lovbruddene ble fulgt opp på riktig nivå.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon