Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Det begynner med at en norsk advokat går på en smell og ser for seg at innvandrerklienter kan være redningen. Han kommer i kontakt med en norsk-pakistaner som studerer juss. Men egentlig sitter han inne, han har tidligere vært eiendomsmegler og svindlet banker for 100 millioner kroner.

– Slitne boliger ble kjøpt billig før takstmenn blåste opp prisen. Deretter ble en rekke ferske innvandrere lurt til å kjøpe boligene til overpris. Lønnsslipper, jobbkontrakter og verdivurderinger ble forfalsket, for at bankene skulle innvilge lån.

Les også: Menneskehandel og lånebedrageri sentralt i Lime-saken

annonse

– Tilbake satt en rekke innvandrerfamilier i økonomisk ruin, fordi de ikke klarte å betjene lånene, skriver VG.

Siden norsk-pakistaneren er under soning får han kona og venner til å inneha offisielle roller. Så engasjerer han erfarne advokater som av forskjellige grunner har mistet bevillingen, og dernest ansetter de nyutdannede jurister med innvandrerbakgrunn. Det ble sett på som en sensasjon, det mest flerkulturelle advokatkontoret i Norge. De ble et av de største kontorene for forsvarsadvokater.

Les også: Borgarting lagmannsrett bygd om for å få plass til Lime-saken

annonse

Avisen Utrop engasjerte seg for å lage en sak om «advokatkontoret som satset på mangfold» og Dagens Næringsliv har utropt Advokatfirmaet til Gasellebedrift – en utmerkelse forbeholdt lønnsomme selskaper i rask vekst.

Omsetningen gikk rett opp, den tredoblet seg på to år, fra fem millioner til sytten, og de estimerer at den vil ligger på rundt femti millioner i år. Den største inntektskilden har til nå vært Lime-saken, men der har domstolen reagert på tolkeregningene. Advokatkontoret forsøkte også å få en dobbeltdrapsmann ut på prøveløslatelse ved å gi han jobb. Men myndighetene ville ikke slippe drapsmannen løs. En av de som har mistet bevillingen, utgav seg for å være advokat. Men det gjorde sitt at han fikk avslag på å få igjen bevillingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon