annonse
annonse

SV vil myke opp straffene for asylsøkere som oppgir falsk informasjon til norske myndigheter, og som får statsborgerskap på feil grunnlag. 

Utvisningssaken mot Yasmin Kristensen var tema i NRK Debatten torsdag kveld. Kristensen har løyet til norske myndigheter i 13 år om hvor hun kommer fra, og hvem hun er. Noe som førte til at hun fikk norsk statsborgerskap basert på uriktige opplysninger.

Mens tårene trillet fikk hun fortelle sin historie på direkten hos NRK. Hun mente selv at straffen på utvisning i to år var for streng. Deretter fokuserte NRK på norske politikere som hadde møtt til debatt. SVs stortingsrepresentant Karin Andersen var enig med kvinnen i at straffen var for streng, og at regelverket må endres.

annonse

– Dette er en dame som i 13 år har løyet på hvem hun er. Hvorfor skal hun få bli? spurte NRK-programleder Fredrik Solvang til Andersen.

– Fordi det er til barnets beste. Jeg har ikke noe tro på den avskrekkingsmekanismen dette skal bidra til. Det rammer barna altfor strengt, og det er urettferdig, svarte SV-politikeren.

Solvang poengterte overfor Andersen at kvinnen har løyet i 13 år, oppgitt to falske historier til norske myndigheter, og drevet dokumentforfalskning.

annonse

Artikkelen fortsetter.

SV-politiker mener regjeringen er for norsk og advarer mot «skremselspropaganda»

Reagerer på media

Den utviste jiboutiske kvinnen fikk formildende straff fra UDI, ettersom hun ble utvist av landet i kun to år, for så å kunne returnere til Norge. Det er vanlig praksis at de som oppgir falsk informasjon på asylsøknaden blir utvist permanent.

Likevel mener Andersen at straffen er for streng.

– Regelverket er altfor strengt. Det må mykes opp. Det må være andre reaksjonsformer.

annonse

Også Frps Jon Helgheim var tilstede i Debatten. Han uttalte at det var viktig at kvinnen ble utvist, da dette sender signaler til andre som forsøker å jukse seg til opphold ved å oppgi falske opplysninger.

På Facebook kritiserte han også media for å fremstille kvinnen som et offer.

– Jeg føler at jeg blir behandlet som en forbryter, sier kvinnen, som jukset seg til opphold i Norge og fikk utbetalt 1,5 millioner av NAV, i tillegg til at hun tilegnet seg andre rettigheter for flyktninger.

– Ja! Det er en forbrytelse å svindle seg til opphold og store utbetalinger i Norge. Da blir du også behandlet som en forbryter. At hun om to år får en ny mulighet til lovlig opphold etter en slik svindel, er ikke spesielt strengt. Igjen snur medier, aktivister og politikere alt på hodet og fremstiller forbryteren som offer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon