- Resett - https://resett.no -

Dagbladet klages inn for PFU etter anmeldelse av MGP-låt

Teamet rundt artisten Kevin Boine vil melde Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) på grunn av ordlyden i anmeldelsen av hans Melodi Grand Prix-bidrag.

27-årige Kevin Boine nådde ikke opp med låten «Stem på mæ» i den nordnorske delfinalen i Melodi Grand Prix lørdag kveld, noe hans manager Fredrik Nordby ikke har noe problem med å akseptere. Det han syns er helt uakseptabelt, og mange med ham, er slakten som ble Boine til del i Dagbladets anmeldelse på nett, der låten fikk terningkast 1.

Det ble blant annet skrevet følgende: «Kevins kofte kan du få billig, dette bidraget er en simpel etno/elektro-pop som mest minner om en russelåt tuftet på harry-joik. Høres ut som en genfeil, og burde vel vært fjernet tidlig i svangerskapsforløpet».

annonse

– Det er lov å være kritisk, men han har gått langt over streken, og dette skal vi melde inn til PFU. Vi er spente på hvordan de skal forsvare det, sier Nordby til NRK [1].

Han fikk vite om anmeldelsen via sosiale medier, der mange andre også har reagert kraftig på formuleringen. Dagbladet [2] har i ettertid fjernet deler av anmeldelsen, noe fungerende avdelingsleder for Dagbladet kultur, Knut-Eirik Lindblad, forklarer slik overfor NRK: «Det var en formulering som ga et feilaktig inntrykk av hva anmelderen egentlig mente. Våre kloke lesere gjorde oss oppmerksomme på at formuleringen kunne misoppfattes. Vi valgte derfor å fjerne den».

Nordby sier de ikke har hørt noe fra Dagbladet.

– De sier ikke unnskyld og gjør ikke noe som helst, de prøver å skjule det de skriver, sier han.

Liza Vassilieva gikk for øvrig videre fra delfinalen til den nasjonale MGP-finalen neste lørdag, med låten «I am gay».

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474