Suksess i fjor - nytt løp i år. Toten Skifestival arrangeres av Totenrullen AS i tett samarbeid med Østre Toten Skilag og Raufoss Idrettslag. FOTO: Totenrullen as
annonse
annonse

Langløpet Totenrullen ble en stor suksess i 2019. Nå utvides rulleskifesten med sprintrenn i Lena og skifter samtidig navn til Toten Skifestival.

– Vi var veldig fornøyde med hvordan Totenrullen ble tatt i mot, og har fått gode tilbakemeldinger både fra løpere, sponsorer og samarbeidspartnere. Derfor kliner vi til igjen og inviterer til Toten Skifestival lørdag 20. og søndag 21. juni, sier initiativtaker og styreleder i Totenrullen AS, Vetle Thyli i en pressemelding.

I fjor vant verdensmester Martin Johnsrud Sundby det 50 kilometer lange løpet med start og mål på Raufoss, foran enn annen VM-vinner, Hans Christer Holund.

annonse

Over 70 løpere stilte til start, inkludert en mosjonsklasse som gikk halve distansen.

Utvider arrangementet i år

Langløpet skal etter planen arrangeres på samme måte i år, og går av stabelen søndag 21. juni. Samtidig er det blitt bestemt å utvide arrangementet med sprintrenn i Lena lørdag 20. juni.

annonse

– Ambisjonen på sikt er jo å utvikle dette til en skifest for hele Toten, og vi så at fjorårets renn trakk bra med folk både på Lena og Raufoss. Derfor prøver vi å gi enda litt mer tilbake til bygda vår denne gangen, sier Thyli.

Skaper aktivitet og inntekter lokalt

RASKE KARER: Initiativtager Vetle Thyli (t.v.) fikk med seg verdensmester Martin Johnsrud Sundby på rulleskirenn på Toten i fjor sommer. Nå skal moroa gjentas. FOTO: Totenrullen as

Toten Skifestival arrangeres av Totenrullen AS i tett samarbeid med Østre Toten Skilag og Raufoss Idrettslag.

Målet er å skape lokal aktivitet og skape en arena for å vise frem totenbygdene til et større publikum. I tillegg til å skaffe inntekter til de involverte idrettslagene.

– Vi hadde et flott samarbeid med såvel idrettslag, som sponsorer, politi og vegvesen i fjor. Vi hadde ikke fått til dette uten deres hjelp og vi håper på like mye velvilje i 2020, sier Thyli – som til daglig er sjef og lagkaptein på langløpslaget Team Kaffebryggeriet.

I fjor stilte flere verdensmestre opp på startstreken, og slik kan det trolig bli i år også, ifølge arrangøren.

annonse

– Det tror jeg helt sikkert. Vi jobber med å få på plass en skikkelig god gjeng med løpere, og det er vi ganske sikre på å lykkes med. Noen er så godt som klare allerede, men jeg nevner ingen navn foreløpig, sier markedssjef Morten Iversbakken i rulleskiprodusenten IDT som også sitter i styringsgruppa til Totenrullen AS og har et spesielt ansvar for løperlogistikk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon