Suksess i fjor - nytt løp i år. Toten Skifestival arrangeres av Totenrullen AS i tett samarbeid med Østre Toten Skilag og Raufoss Idrettslag. FOTO: Totenrullen as
annonse

Langløpet Totenrullen ble en stor suksess i 2019. Nå utvides rulleskifesten med sprintrenn i Lena og skifter samtidig navn til Toten Skifestival.

– Vi var veldig fornøyde med hvordan Totenrullen ble tatt i mot, og har fått gode tilbakemeldinger både fra løpere, sponsorer og samarbeidspartnere. Derfor kliner vi til igjen og inviterer til Toten Skifestival lørdag 20. og søndag 21. juni, sier initiativtaker og styreleder i Totenrullen AS, Vetle Thyli i en pressemelding.

I fjor vant verdensmester Martin Johnsrud Sundby det 50 kilometer lange løpet med start og mål på Raufoss, foran enn annen VM-vinner, Hans Christer Holund.

annonse

Over 70 løpere stilte til start, inkludert en mosjonsklasse som gikk halve distansen.

Utvider arrangementet i år

Langløpet skal etter planen arrangeres på samme måte i år, og går av stabelen søndag 21. juni. Samtidig er det blitt bestemt å utvide arrangementet med sprintrenn i Lena lørdag 20. juni.

annonse

– Ambisjonen på sikt er jo å utvikle dette til en skifest for hele Toten, og vi så at fjorårets renn trakk bra med folk både på Lena og Raufoss. Derfor prøver vi å gi enda litt mer tilbake til bygda vår denne gangen, sier Thyli.

Skaper aktivitet og inntekter lokalt

RASKE KARER: Initiativtager Vetle Thyli (t.v.) fikk med seg verdensmester Martin Johnsrud Sundby på rulleskirenn på Toten i fjor sommer. Nå skal moroa gjentas. FOTO: Totenrullen as

Toten Skifestival arrangeres av Totenrullen AS i tett samarbeid med Østre Toten Skilag og Raufoss Idrettslag.

Målet er å skape lokal aktivitet og skape en arena for å vise frem totenbygdene til et større publikum. I tillegg til å skaffe inntekter til de involverte idrettslagene.

– Vi hadde et flott samarbeid med såvel idrettslag, som sponsorer, politi og vegvesen i fjor. Vi hadde ikke fått til dette uten deres hjelp og vi håper på like mye velvilje i 2020, sier Thyli – som til daglig er sjef og lagkaptein på langløpslaget Team Kaffebryggeriet.

I fjor stilte flere verdensmestre opp på startstreken, og slik kan det trolig bli i år også, ifølge arrangøren.

– Det tror jeg helt sikkert. Vi jobber med å få på plass en skikkelig god gjeng med løpere, og det er vi ganske sikre på å lykkes med. Noen er så godt som klare allerede, men jeg nevner ingen navn foreløpig, sier markedssjef Morten Iversbakken i rulleskiprodusenten IDT som også sitter i styringsgruppa til Totenrullen AS og har et spesielt ansvar for løperlogistikk.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse