Nyutdannede medlemmer av den afghanske regjeringshæren marsjerer i Kabul under en seremoni i 2019. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To amerikanske soldater ble drept og seks andre såret i et såkalt innside-angrep i Afghanistan lørdag, opplyser det amerikanske forsvaret.

– Foreløpige rapporter indikerer at en person med en afghansk uniform med et maskingevær åpnet ild mot en kombinert amerikansk og afghansk styrke, sier Sonny Leggett, talsmann for den amerikanske styrken i Afghanistan i en uttalelse.

New York Times meldte lørdag at det hadde vært en skuddveksling mellom den amerikanske og den afghanske styrken i Nangarhar-provinsen i en felles operasjon.

annonse

Ifølge det amerikanske forsvaret skal det altså dreie seg om et innside-angrep.

Et medlem av styret i Nangarhar-provinsen, Ajmal Omer, opplyser nyhetsbyrået AP at skytteren er drept. Han sier hendelsen skjedde i Sherzad-distriktet.

En afghansk tjenestemann opplyser til nyhetsbyrået at skytteren var en afghansk soldat som kom i konflikt med amerikanske styrker før han åpnet ild. Han var ikke en infiltratører fra Taliban, sier tjenestemannen.

Ifølge New York Times skal det ha vært sårede og drepte også på afghansk side, men det er foreløpig ikke bekreftet. Ifølge Omer skal én afghansk soldat ha blitt såret.

annonse

Skytingen fant sted i Nangarhar-provinsen, der amerikanske spesialstyrker skulle hjelpe den afghanske hæren med å få kontroll over et område som ble truet av Taliban.

Lokale innbyggere fortalte til New York Times at det var militærhelikoptre i lufta i området.

Leggett har bekreftet at en kombinert amerikansk og afghansk styrke i Nangarhar-provinsen kom under direkte beskytning 8. februar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon