Tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen leser opp dommen mot tidligere biskop Gunnar Stålsett i rettssal 227 i Oslo tingrett. Stålsett er siktet i en tilståelsessak for å ha brukt den ureturnerbare asylsøkeren Lula Tekle til å arbeide for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kirkens Bymisjon gir Brosteinprisen 2019 til det organisasjonen anser for å være tre viktige aktører i kampen for ureturnerbare asylsøkeres rettigheter.

– I 2019 ble arbeid til ureturnerbare papirløse for alvor satt på dagsorden. Det hadde ikke skjedd uten innsatsen til Mennesker i Limbo, Arne Viste og Gunnar Stålsett, sa generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon under utdelingen.

Mennesker i Limbo er en organisasjon av og for mennesker som lever uten rettigheter i Norge. Arne Viste og Gunnar Stålsett har begge ansatt ureturnerbare asylsøkere og blitt tiltalt og dømt til betinget fengsel for det.

annonse

– Det er en stor glede å stå her i dag. Vi har tiden foran oss. En tid med håp og vilje til forandring. Det kan hende denne brosteinen blir snublesteinen som får Stortinget til å tenke seg om. Og om de ikke gjør det, bør de være ureturnerbare til Stortinget, sa Stålsett da han mottok prisen.

Arne Viste takket Kirkens Bymisjon for prisen og sa at det betyr mye å ikke stå alene.

– Det gjør inntrykk å bli hedret. Jeg ber om en politisk løsning for ureturnerbare asylsøkere, som inkluderer retten til arbeid, men også retten til helsehjelp og en verdig alderdom, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon