Ytterligere 60 personer er bekreftet smittet av det nye coronaviruset på et cruiseskip som er satt i karantene utenfor Japan. Totalt 64 er bekreftet smittet. Foto: Kenzaburo Fukuhara / Kyodo News / AP / NTB scanpix
annonse

Ytterligere 60 passasjerer er smittet av det nye coronaviruset på cruiseskipet Diamond Princess, som er satt i karantene i Yokohama sør for Toykyo i Japan.

Til sammen er rundt 130 passasjerer nå bekreftet smittet. Det opplyser japanske myndigheter mandag, skriver Nippon Television News24.

Cruiseskipet har blitt satt i karantene etter at en passasjer som gikk i land i Hongkong i forrige måned, ble diagnostisert med viruset.

annonse

Skipet har ligget i havn i Yokohama-bukta siden mandag i forrige uke. 3.700 passasjerer befinner seg om bord i skipet.

Passasjerene har blitt bedt om å holde seg inne i lugarene sine, og mange av dem har lugarer uten vinduer. Passasjerer med innvendige lugarer får lov til å gå ut på dekk 1,5 timer om dagen, med strengt tilsyn og under forutsetning at de holder en avstand på minst én meter. Skipet har derfor tidligere blitt omtalt som «et flytende fengsel».

Helsemyndighetene uttalte mandag at rundt 600 mennesker om bord er i akutt behov for medisin og at rundt halvparten av dem mottok medisinske forsyninger i løpet av helgen.

annonse

Cruiset, som startet fra Yokohama 20. januar, skulle egentlig ha vært ferdig 4. februar. Karantenen er ventet å vare til 19. februar–14 dager etter at isolasjonen begynte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse