Tungt skyts rettet mot statsminister Stefan Löfven i partilederdebatten 15. januar. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Socialdemokraternas statsminister, Stefan Löfven, skriver på Instagram at han ønsker å lede partiet også ved neste valg. Det er det flere i hans eget parti som ikke ønsker.

Kjell Stefan Löfven (født 21. juli 1957 i Stockholm) har bakgrunn som fagforeningsleder. Han er siden 27. januar 2012 partileder i Socialdemokraterna, Sveriges svar på Arbeiderpartiet.

I oktober 2014 ble han i første omgang Sveriges statsminister.

annonse

Etter det turbulente valget i september 2018 gikk han først av som statsminister for senere å gå på igjen. Først i januar 2019 ble det klart at Riksdagen godkjente Stefan Löfven som statsminister.

Socialdemokraterna og Miljöpartiet dannet etter lange forhandlinger en ny regjering, med støtte fra to tidligere borgerlige partier.

Artikkelen fortsetter under.

Stefan Löfven får fortsette som Sveriges statsminister

annonse

Ikke ønsket

Löfvens Instagram-melding om at han i 2022 ser for seg å kunne lede eget parti til valg, har vakt både uro og irritasjon i partiet, melder svenske medier.

Det svenske Aftonbladet skriver rett fram at hans beskjed har vakt irritasjon. Avisen har vært i kontakt med flere av sine kilder i partiet.

En kilde sier til avisen at det kan være en større diskusjon om Löfvens være eller ikke være hvis meningsmålingene viser ytterligere fall for Socialdemokraterna, og at han allerede før neste valg kan bli tvunget bort.

Partiet har vært i tilnærmet «fritt fall» etter forrige valg og har måttet tåle mye kritikk for at Sverige befinner seg i en vanskelig situasjon med økende polarisering og brutal kriminalitet.

annonse

– Det er en utbredt oppfatning om at vi ikke kan komme videre med Löfven i et valg, sier en kilde til Aftonbladet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon