Politiets utlendingsinternat på Trandum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Vedkommende kom til Norge i 1999 på familiegjenforening. Han var da 11 år.

I Norge er utlendingen ved flere anledninger pågrepet av politiet, hvoretter han er dømt for en del straffbare forhold. Sett i relasjon til hans strafferegister, ble han av Utlendingsnemnda (UNE) mai 2017 utvist fra riket i fem år.

Artikkelen fortsetter under.

annonse

Daglig misbruk av asylinstituttet (+)

Returnert med makt

I august 2017 ble irakeren pågrepet og eskortert tilbake til sitt opprinnelsesland. Relatert til utlendingens kriminelle forhistorie, samt at han klart ga uttrykk for at han ikke ville reise, anså politiets utlendingsenhet (PU) at nærværende transport ville bli svært krevende både fysisk og psykisk. Derfor skjedde denne uttransporten til Irak med fire polititjenestemenn.

annonse

Tilbake

Kort tid etter utsendelsen, var irakeren tilbake i Norge, hvorpå han søkte asyl 1. desember 2017.

Artikkelen fortsetter under.

Iraker trodde det var greit å ta med narko til Norge siden han skulle bruke det selv (+)

Avslag

Etter en lang saksgang mellom PU, Utlendingsdirektoratet (UDI) og UNE, ble det fra UNE sin side fattet et endelig negativt vedtak. Utlendingen hadde ingen rett til videre opphold i Norge. Utreisefrist ble satt til 13. desember 2019.

annonse

Det er også bemerkelsesverdig at utlendingen er straffedømt i Norge etter at han kom tilbake i 2017.

Pågrepet

Onsdag ble irakeren pågrepet og innsatt på politiets utlendingsinternat på Trandum. Han er nå planlagt uttransportert til Irak i løpet av de to første ukene. Relatert til pågripelsen, opplyste utlendingen at han fysisk ville motsette seg å reise tilbake til Irak igjen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon