- Resett - https://resett.no -

MDG-politiker vil skrote Matprat og skolebøker sponset av kjøttnæringen: – Gufs fra fortiden

Matprat skal promotere norsk kjøtt, og lage skolebøker for barn og unge. Talsperson Arild Hermstad  for Miljøpartiet De Grønne mener «ordningen er et gufs fra fortiden».

Ifølge Klimakur-rapporten [1] er den billigste og mest effektive måten for Norge å redusere klimautslippene på er å få nordmenn til å redusere kjøttforbruket sitt. Samtidig mottar Opplysningskontoret for Egg og Kjøtt (OEK) 79 millioner kroner i året for å promotere norsk kjøtt [2] og egg.

Les også: MDG: Staten må betale for Oslos klimapolitikk [3]

annonse

OEK er ansvarlige for Matprat, som «jobber på vegne av den norske egg- og kjøttproduserende bonden [4]». Arild Hermstad på sin side mener ordningen bør skrotes. Han er særlig kritisk til at Matprat retter seg mot barn og unge.

– Vi må skrote denne ordningen, som har som mål å få folk til å kjøpe mer kjøtt, når det vi trenger er å få ned kjøttforbruket i Norge, sier Hermstad, talsperson i Miljøpartiet de Grønne (MDG).

– Skolen skal være en reklamefri sone, da bør det i hvert fall ikke tillates at det kommer inn kommersielle aktører som utelukkende har som formål å selge de produktene som kjøttindustrien står bak, sier han til VG [5].

annonse

Les også: MDG mener Norge bør ta imot klimaflyktninger [6]

Matprat uenige
Kommunikasjonssjef Marthe Helene Bogerud i Matprat mener Norge trenger mer matproduksjon til en voksende befolkning.

– Det vi har absolutt best forutsetning for å produsere i Norge, er kjøtt fra drøvtyggere som lam og ku. Vi må kutte klimagassutslippene, men vi må ikke kutte dem på en måte som går utover vår evne til å produsere mat her i Norge, sier hun.

Tegn abonnement [7] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474