Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tirsdag 11. februar skal styret i Norsk Redaktørforening avgjøre søknaden om medlemskap. NTB-sjef Mads Yngve Storvik mener det ville være riktig å inkludere Resett-redaktør Helge Lurås i foreningen. 

– For NTBs del, som leverer innhold til Resett, noe vi ofte må forsvare både ut fra et ytringsfrihetsperspektiv og et kommersielt perspektiv – så ville det vært en stor fordel om redaktøren i Resett var med i Norsk Redaktørforening og at journalistikken deres dermed er omfattet av Vær varsom-plakaten, sier Storvik til Medier24.

Les også: Redaktørforeningen er livredd for Resett

annonse

Etiske retningslinjer

Han tror det ville ha vært en fordel om Resett også ble underlagt de etiske retningslinjene for pressen, ettersom det betyr at vi vil kunne bli behandlet og felt i PFU, på lik linje med andre medier. 

– Jeg har ingen sterk formening om de har mange presseetiske overtramp i dag. Enkelte mener jo at det ikke er så mange etiske overtramp å finne, men at dette handler mer om smak – og at man misliker det som kommer frem hos Resett, for eksempel i kommentarfeltet, sier Storvik videre. 

annonse

– Jeg er redd for at om vi fortsetter med dette «utenforskapet» – så vil den alternative virkeligheten få enda større grobunn. Da mener jeg det er bedre at den journalistikken er basert på en normal, presseetisk standard.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon