Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Torbjørn Røe Isaksen vurderer å stille som lederkandidat når Erna Solberg en dag går av. Samtidig sier han at han gjerne skulle ha fortsatt som næringsminister.

– Jeg må bestemme meg for om jeg har det i meg til å satse for fullt og helt i fire nye år, fra 2021. Og det blir også et valg om jeg da er klar for større oppgaver, sier Torbjørn Røe Isaksen (H) i et intervju med Telemarksavisa.

Han sier til lokalavisen at han nå tenker på hva han skal gjøre videre. I det ligger både tanken på å gå ut av rikspolitikken, og muligheten for å bli leder i Høyre når Erna Solberg en dag går av.

annonse

– Erna sitter så lenge hun vil. Og selv om vi ikke skulle få flertall ved valget i 2021, så kan hun fortsette som partileder. Hun er mer populær enn partiet. Men jeg tenker over det å kunne bekle vervet når jeg nå er i tenkeboksen, sier Isaksen.

For drøye to uker siden fikk Isaksen ny jobb, da han gikk fra å være næringsminister til å bli arbeids- og sosialminister. Han sier til Telemarksavisa at han gjerne ville fortsette som næringsminister.

– Det var jo ikke sånn at jeg ringte Erna Solberg og ba om å få bytte departement. Men Næringsdepartementet ble forhandlet bort da regjeringen skulle gjøre endringer etter at Fremskrittspartiet gikk ut. Jeg skulle gjerne fortsatt i næringsdepartementet. Men det er også alltid spennende å starte på et nytt felt, sier Isaksen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon