Illustrasjonbilde av Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Dessverre ser vi at det offentliges andel av økonomien har økt fra en allerede høy andel på 55 prosent i 2013, til 59 prosent i år. Det er å gå i helt gal retning.

Det satses mer på infrastruktur nå, og det er bra. Men milliardene renner ut til alskens andre ting også, som vi kunne spart oss for. Svimlende summer går til å betale for bidrag, boliger og kriminalitetsutfordringer fra innvandrere vi så absolutt ikke skulle ha tatt imot. Det er blitt 70 000 flere byråkrater. Så er det altså de, fremst MDG og et forsterket ytre venstre, i tillegg til noen lokallag i Høyre og Ap, som vil påskynde de økonomiske problemene ved å stenge oljekranen.

Valuta for pengene

annonse

Vi betaler så mye i skatt og særlig avgifter, og nå er det på tide at nordmenn begynner å kreve valuta for pengene. Det aller viktigste er at innvandringen må kuttes, asylinstituttet må fjernes og erstattes av nærområdehjelp.

Alle utgifter som ikke går til kjerneoppgavene helse, skole, forsvar og politi må kuttes. Det betyr farvel til pressestøtte og støtte til sære, vulgære kunstprosjekter og mye annet.

Les også: Massiv vekst i offentlige utgifter og byråkrati

Velferd

annonse

Det er også stort behov for reform av visse velferdsordninger. Vi bør også kutte all barnetrygd for familier med flere enn tre barn. Sykelønnen bør kuttes fra 100 til 80 prosent. Det er generøst nok. Når man er syk er man vanligvis hjemme, passiv og bruker ikke penger. Kontantstøtten bør fjernes. Vi bør ikke betale folk for å ikke benytte seg av velferdstilbudet som er barnehage. Denne støtten bidrar dessuten til at innvandrerkvinner forblir hjemmeværende og uintegrerte.

Byråkrati 

Offentlige etater må på en eller annen måte få pålegg om å sparke byråkrater i stedet for å kutte i tilbud. Det kan umulig være slik at dette ikke er gjennomførbart. Vi har usedvanlige mange byråkrater i forhold til våre naboer. Det må ikke være sånn.

Har vi så mer til overs, må det omsettes i lavere skatter og avgifter for gjennomsnittsnordmenn og næringslivet. Nordmenn bør få bedre kjøpekraft, i stedet for å få velstanden spist opp av høye priser og såkalt grønn omstilling (resesjon). Vi kan ikke vedta en lavere levestandard for folk flest, slik MDG og venstresiden vil. Det er faktisk dyrt nok som det er i dette landet.

Det er på høy tid å få produktivitet og konkurranseevne i høysetet igjen. Hvis ikke en borgerlig regjering kan få dette til, er det virkelig grunn til å frykte for fremtiden. Nok er ikke blitt gjort av Solberg-regjeringen. Snarere tvert imot er det grunn til å ta selvkritikk på borgerlig side. Samtidig er det viktig å påpeke at mange av de mer fjollete påplussingene i budsjettene har skjedd etter press fra KrF og Venstre, mens Frp har hatt fokus på infrastruktur.

annonse

Men det må mye mer til. Noen må demme opp for sosialistenes utgiftskåthet, og MDGs politisk vedtatte resesjon. Vi må tenke næring før tæring. Det er det eneste bærekraftige.

Vi gjør oppmerksom på at Maria Zähler siden 21. januar er tillitsvalgt i Fremskrittspartiet, som studieleder og medlemsansvarlig i Grünerløkka Frp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon