Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
annonse
annonse

Norwegian fortsetter å redusere utslippene med ny teknologi og nye fly. En oppgradert værtjeneste fra det svenske selskapet AVTECH kan redusere CO2-utslippene med ytterligere 10-15 000 tonn CO2 i året. 

Dette, kombinert med andre CO2-reduserende tiltak som selskapet har satt i gang, betyr at Norwegian nå reduserer utslipp med opptil 200 000 tonn CO2 i året, ifølge en pressemelding fra flyselskapet.

Avanserte data kutter drivstoffkostnader og utslipp

annonse

Mengden CO2-utslipp er direkte relatert til mengden drivstoff som brukes, og derfor er det viktig å fly så drivstoffeffektivt som mulig.

Verktøyet AVTECH gir Norwegians piloter tilgang til avansert værdata. Disse dataene blir overført til flyets systemer, slik at flyruten kan justeres og optimaliseres, noe som bidrar til en mer effektiv reise og lavere drivstofforbruket.

Norwegians piloter har brukt verktøyet siden 2018, noe som har ført til en utslippsbesparelse på 16 000 tonn CO2 i året.

annonse

Nå har Norwegian tatt i bruk AVTECHs nye og oppgraderte værtjeneste, Aventus Cruise Optimizer, som er en videreutvikling av verktøyet som kan redusere CO2-utslippene med ytterligere 10-15 000 tonn CO2 i året, ifølge Norwegian.

Artikkelen fortsetter under.

Norwegian med økte enhetsinntekter, rekordhøy punktlighet og høyere fyllingsgrad

Kutter 200 000 tonn CO2 årlig

Aventus Cruise Optimizer, kombinert med andre CO2-reduserende tiltak som selskapet har satt i gang, blant annet pilotapplikasjonen SkyBreathe, betyr at Norwegian nå reduserer utslipp med opptil 200 000 tonn CO2 i året.

– Da vi testet det nye verktøyet kunne vi tydelig se at vi fikk enda flere effektive flyruter med større drivstoffbesparelser og utslippsreduksjoner. Hver kilo drivstoff som kan spares utgjør en forskjell.

– I Norwegian jobber vi kontinuerlig med å implementere ny teknologi i våre moderne og drivstoffeffektive fly for å fortsette å redusere utslipp, sier Stig Patey, Manager Fuel Saving hos Norwegian.

Artikkelen fortsetter under.

annonse

Norwegian tok tre priser under Grand Travel Awards

Ny teknologi er vinn vinn

Det nye, oppgraderte produktet er utviklet for å optimalisere flyvningene ytterligere med ny teknikk som tar hensyn til flere faktorer enn tidligere.

Tjenesten beregner de mest drivstoffeffektive flyhøydene for hver enkelt flyvning, avhengig av vind og flyets ytelse basert på antall passasjerer, avstand, høyde og hastighet.

Jo flere detaljer som legges inn, jo mer drivstoffeffektiv blir flyruten som planlegges, noe som fører til lavere utslipp. I tillegg får pilotene oppdatert sanntidsinformasjon og kan justere høyden hvis værforholdene endrer seg under flyturen, følge pressemeldingen.

Den oppgraderte tjenesten er allerede blitt tatt i bruk på alle Norwegians Boeing 737-800-fly som benyttes på ruter i Skandinavia og Europa.

– Det er morsomt å se at vårt felles utviklingsarbeid fortsetter å resultere i løsninger som gir så positive miljøeffekter. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Norwegian med enda flere innovative løsninger som gir utslippskutt, sier David Rytter, administrerende direktør i AVTECH Sweden AB.

Norwegians arbeid mot en mer bærekraftig luftfart

I slutten av 2019 innførte Norwegian det drivstoff- og utslippsbesparende verktøy – SkyBreathe.

Dette verktøyet og applikasjonen analyserer hele flyturen fra «gate til gate», noe som gjør det mulig å optimalisere hver enkelt flyvning til å bruke så lite drivstoff som mulig.

På ett år kan man redusere CO2-utslippene med om lag 140 000 tonn, noe som tilsvarer over ti prosent av de totale utslippene i norsk innenriks luftfart.

annonse

Norwegian jobber løpende for å redusere klimapåvirkningen. Selskapet har investert i nye fly og har en av verdens mest drivstoffeffektive flyflåter.

Siden 2009 har Norwegian redusert utslippene med 33 prosent.

Les mer om Norwegians miljøtiltak her

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon