Helge Lurås er redaktør for Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Helge Lurås er redaktør for nyhetsformidleren Resett.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter først å ha utsatt behandlingen av saken i fjor høst, avslo Redaktørforeningen tirsdag kveld Resett-redaktør Helge Lurås sin søknad om medlemskap.

Styret i Norsk Redaktørforening (NR) har i dag behandlet søknaden om medlemskap fra Helge Lurås.

«Etter en grundig vurdering har et enstemmig styre vedtatt å avslå søknaden», heter det i pressemeldingen. .

annonse

Fordi Helge Lurås ikke kvalifiserer til medlemskap, har styret ikke behandlet søknaden fra Xstras redaktør Shurika Hansen.

Redaktør Helge Lurås reagerer slik på avslaget:

– Det er åpenbart politisk motivert at Redaktørforeningen har nektet oss medlemskap. Saken viser hvor viktig det er at leserne støtter Resett. Uten støtten fra leserne kommer vi ikke til å overleve.

annonse

Han påpeker at avslaget vil ha negative konsekvenser for Resetts mulighet til å drive kritisk og oppsøkende journalistikk.

– Det er problematisk at vi som en konsekvens av å bli nektet medlemskap i Redaktørforeningen ikke får mulighet til å dekke norsk politikk og kriminalsaker som andre medier. – Det er feil at vi ikke forholder oss til alminnelige publisistiske prinsipper. Vi hadde ønsket en mulighet for å få klaget våre saker til Pressens Faglige Utvalg, men det blir vi også nektet med denne avgjørelsen. Det er synd for oss, men også for våre mange kritikere.

Redaktørforeningen skriver følgende i sin pressemelding: 

Styret mener Lurås ikke oppfyller NRs kriterier for medlemskap. Til tross for et betydelig innslag av innen- og utenriksstoff fra primært NTB, mener styret at Resetts redaktør ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper.

Styret har registrert at det gjennom søknadsprosessen har skjedd enkelte forbedringer i Resetts publiseringspraksis.

– Det har vært en lang og krevende behandling med mange gode argumenter, både for og imot medlemskap. Vi har hatt dialog med Helge Lurås underveis og skulle sett at han ble en del av et redaktørfelleskap som samler medlemmer fra hele det politiske spekteret – fra Klassekampen til Document.no. Styret har likevel konkludert med at Resetts redaktør ikke oppfyller kravene til medlemskap, sier styreleder i Norsk Redaktørforening, Hanna Relling Berg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon