Katerina Janouch. Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons
annonse
annonse

Katerina Janouch etterforskes for såkalt hets mot folkegruppe. Nå tar hun et kraftig oppgjør med prioriteringene til svensk politi.

Katerina Janouch er opprinnelig forfatter, og er svensk statsborger med tsjekkisk bakgrunn. Hun ble for alvor kjent i Sverige da hun i januar 2017 gikk ut på tsjekkisk TV og snakket om den økende kriminaliteten i Sverige, samt den økende utryggheten, mest av alt for kvinner.

De seneste årene har hun fungert som uavhengig journalist. Hun har også en egen blogg, Katerina Magasin.

annonse

9. februar skriver hun at Sverige befinner seg i en galopperende normalisering av forfølgelse av såkalte «tankeforbrytelser», eller «hatkriminalitet». Dette «utnyttes fremfor alt av venstreekstremister for å stanse systemkritikk og kritikk mot destruktiv masseinnvandring».

– Mens vårt land kneler under seksualforbrytelser, ran av eldre og brutale ran av barn som har økt 100 prosent på fire år, velger politisjefene selvsagt etter ordre fra politikerne å satse ressursene på spesielle grupper som anklages for antidemokratiske forbrytelser, skriver Janouch.

Les også: Svenske dømt for hat mot folkegruppe – kritiserte muslimsk kvinnemishandler

annonse

Janouch viser til den statsstøttede «Näthatsgranskaren», som Resett har skrevet om ved flere anledninger.

På sin Facebook-side skryter Näthatsgranskaren av sin evne til å sørge for at folk blir straffet:

Selv anmeldt

Katerina Janouch er nå selv anmeldt for «hets mot folkegruppe» (HMF). Bakgrunnen er at hun 19. januar skrev på sosiale medier at kriminelle klaner burde utvises fra Sverige.

I teksten som førte til anmeldelse skriver Janouch blant annet:

«Når en ung jævel plager dyr eller raner et barn eller en gamling, eller kaller en lærer for hore, så samler man et team og drar hjem til deres familier, gir dem 24 timer på å pakke sammen sine vannpiper og flygende tepper og slikt, og så er det adjø, ut av Sverige (…) De får samle sammen sin shariafamilie og gis en enveisbillett tilbake dit de reiser i skyttetrafikk på ferie. Ingen flere kanelboller, pizzaer eller sosionomkjerringer med hodet på skakke. Hver eneste kriminelle klan skat vite hva som gjelder. Er de i Sverige gjelder SVENSK lov.»

Channa Bankier, som Janouch beskriver som «salongkommunist» og «narkoliberal kunstner», reagerte med å anmelde Janouch for «hets mot folkegruppe» (HMF).

annonse

Politiet henla saken etter kort tid, innlegget ble ikke rammet av HMF-loven, siden hverken ordet innvandrer eller muslimer var nevnt i teksten.

Kraftig økning i anmeldelser

Bankier oppfordrer på Facebook at alle skal anmelde hvis man oppdager hatkriminalitet på sosiale medier. Effekten av økende oppmerksomhet er at antallet slike anmeldelser vokser kraftig. I 1990 var det 44 tilfeller av anmeldelser for HMF. I 2018 var antallet anmeldelser 2058.

Et klart flertall av anmeldelsene står nettopp den private, men statsfinansierte angiveren «Näthatsgranskaren» bak, opp mot 1500 anmeldelser bare i 2019. Slik har Sverige ved hjelp av statlig støtte skapt et angiversamfunn, mener Janouch.

Svært mange av anmeldelsene rammer eldre og pensjonister. Enkelte anmeldes også for kritikk av Näthatsgranskaren. Janouch nevner Ramona Fransson, som delte en tekst hvor journalisten Joakim Lamotte kritiserte Näthatsgranskaren.

Men innvandrere til Sverige kan tydeligvis si og gjøre hva som helst uten at politiet reagerer, mener Janouch:

– Selv om ordet minoritet ikke er nevnt i lovteksten så blir ingen tiltalt hvis en nylig ankommet skriver «jeg hater alle SVENSKEHOMSER (svennebögar)» / «Kristne skal dø» etc. Men om en etnisk svensk skriver noe lignende om en annen folkegruppe eller religion, så blir de anmeldt, tiltalt og dømt.

Selv om lovteksten klart sier at journalister skal ha ekstra sterk beskyttelse, gjelder det tydeligvis kun for journalister som har de «riktige» meningene. Janouch nevner igjen den uavhengige journalisten Lamotte, som i årevis har blitt utsatt for utallige drapstrusler. Også familien hans trues. Men politiet henlegger alle sakene rutinemessig.

Lamotte ble dessuten angrepet, utsatt for trusler og ranet mens politiet var tilstede uten å reagere.

Les også: Svensk journalist angrepet på jobb i innvandrertett område – politiet mistet nesten kontrollen

Likhet for loven?

annonse

Et av de grunnleggende premissene for et fungerende demokrati er likhet for loven. Men er det slik i dagens Sverige? Nei, mener Janouch. Hun avslutter slik:

– Er du svensk er det greit å bli kalt «ekkelt uhyre». Svenskene skal tåle angrep og aldri svare tilbake. For gjør du det, kan du bli anmeldt og dømt.

– Likhet for loven gjelder ikke lenger i Sverige. Det er skremmende at jenter voldtas, eldre ranes, barn våger ikke gå alene til skolen og landet står i brann. Samtidig bruker man masse energi og ressurser på sludder som å forfølge annerledestenkende og systemkritikere.

Nedenfor kan du se intervjuet som gjorde Janouch kjent. Intervjuet er tekstet på engelsk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon