En rekke militsgrupper har siden 2011 kjempet om makten i Libya. I fjor ble situasjonen ytterligere forverret da opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans milits gikk til angrep på hovedstaden Tripoli. Arkivfoto: Hazem Ahmed / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon med krav om at de stridende partene i Libya forplikter seg til en varig våpenhvile.

Storbritannia har forfattet resolusjonen, som også fordømmer den siste tidens opptrapping i kampene i det nordafrikanske landet.

14 av de 15 landene i Sikkerhetsrådet støttet forslaget onsdag. Russland avsto fra å stemme, men la ikke ned veto.

annonse

Resolusjonen betyr at Sikkerhetsrådet slutter seg til utfallet av Berlin-toppmøtet om Libya i januar. Der lovet internasjonale ledere å opprettholde FNs våpenembargo, tilrettelegge for en fredsprosess og få slutt på utenlandsk innblanding og militær støtte til de ulike fraksjonene som kriger mot hverandre.

En rekke land støtter eller anklages for å støtte ulike krigførende parter i Libya. Resolusjonsforslaget som nå er vedtatt, er blitt diskutert i flere uker – og diskusjonene har gjenspeilet landenes svært ulike syn på Libya-konflikten.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon