Kinesiske turister har økt tilstedeværelsen i Norge på 10 år med 700 prosent. FOTO: Resett
annonse
annonse

Kinesiske turister flommer inn over Norge, noe som betyr millioner i inntekter og svært mange arbeidsplasser. Blir det «virus-stopp» i turismen fra Kina koster det enormt.

Reisende fra Kina til Norge har hatt en eventyrlig utvikling i de siste 10 årene.

I 2009 var det drøye 63 000 gjestedøgn med reisende som hadde kinesisk pass.

annonse

I 2019 var det 437 000 antall gjestedøgn, der gjestene var registrert med kinesisk pass,  en økning som tilsvarer nesten 700 prosent, melder Colliers International.

Artikkelen fortsetter under.

Coronaviruset kan skape en global krise – og du er neppe forberedt

annonse

Taper en milliard

Colliers International har reist flere viktige spørsmål knyttet til Norge og turisme fra Kina:

*Hvordan vil Coronaviruset påvirke kinesisk turisme til Norge?
*Hva vil dette koste norske hotelleiere og driftere?

Colliers International svarer selv på spørsmålene, og har gjort en kalkyle på dette med utgangspunkt i det verste tenkelige scenarioet dersom all kinesisk turisme uteblir.

I forutsetningene for kalkylen ligger en gjennomsnittlig netto rompris på kr. 1000. I tillegg til dette kommer mva., frokostandel og annet.

Kalkylen forutsetter videre at det bor 1.8 person pr. solgte rom. Opphold med frokost, mva og andre påslag, som kommer i tillegg til netto priser, vil gi en gjennomsnittlig pris per person på ca. kr. 800 per døgn.

Tapet i omsetning for overnatting blir da ca. 350 millioner. I tillegg kommer annen bevertning, transport i landet og annen handling relatert til turisme.

Konklusjonen fra Colliers International er at det ikke er utenkelig at turist-Norge vil tape nær 1 milliard kroner dersom kineserne uteblir.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon