Bildet er fra fjorårets mobilmesse i Barcelona. Årets messe er avlyst på grunn av frykten for coronaviruset. Foto: AP /Emilio Morenatti
annonse
annonse

Verdens største mobiltelefonmesse i Barcelona er avlyst på grunn av bekymring for det nye coronaviruset.

GSMA, som arrangerer den årlige messen, sier i en uttalelse onsdag at det var umulig å arrangere årets messe grunnet den globale frykten for virusutbruddet, bekymring knyttet til reiser og andre omstendigheter.

Messen skulle etter planen holdes i Spania fra 24. til 27. februar.

annonse

Avgjørelsen kommer etter at en rekke selskap har trukket seg med henvisning til sikkerheten til ansatte og besøkende.

Arrangørene har i det lengste utsatt avgjørelsen om å avlyse etter hvert som presset har økt. Messen var i utgangspunktet ventet å trekke mer enn 100.000 besøkende fra rundt 200 land, inkludert 5.000 til 6.000 fra Kina.

Det norske mobilselskapet ICE er blant selskapene som besluttet å avlyse deltakelsen.

annonse

– Vi var en liten delegasjon på fem ansatte som skulle dit. Vi har fulgt nøye med på situasjonen etter utbruddet av det nye coronaviruset. Etter en helhetlig risikovurdering har vi kommet fram til at det ikke er helt nødvendig å dra dit slik situasjonen er i dag. Vi har registrert at det er ytterligere små og store aktører som også melder frafall, sier kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson i ICE til Nettavisen.

Før arrangementet ble kansellert skrev nettstedet Adweek at mer enn 20 selskaper hadde meldt avbud. Andre selskaper besluttet å redusere antall deltakere, deriblant Telenor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon