annonse
annonse

Redaktørforeningen avviser at de har definisjonsmakt, men NTB vil ha egne regler for de som ikke er medlem av Redaktørforeningen.

Resetts redaktør Helge Lurås vurderer å gå rettens vei for å avklare om et medlemskap i Redaktørforeningen kan brukes til å diskriminere mellom ulike kunder. Han mener de foreslåtte vilkår fra NTB er konkurransevridende.

Les også: Resett får ikke bli med i Redaktørforeningen – Lurås: Åpenbart politiske motiver

annonse

– NTB varsler endringer for Resett etter at Redaktørforeningen sa nei til Helge Lurås. Lurås svarer at de vil vurdere å trekke NTB for retten, skriver Medier24.

– Vi kommer til å kreve tydeligere merking, som skiller det innholdet vi leverer, som er omfattet av Vær varsom-plakaten, og det innholdet Resett selv produserer, som ikke er omfattet av presseetikken, sier NTB-sjef Mads Yngve Storvik til Medier24.

I tillegg kommer de til å kreve at alle NTB-saker hos Resett er uten kommentarfelt.

annonse

Konsekvensen av Redaktørforeningens avslag er at Resett ikke kommer under Pressens Faglige Utvalg (PFU). Dette ser NTB på som en grunn til forskjellsbehandling.

– Norsk Redaktørforening har tydelig definert Resett som en ikke-redaksjonell aktør. Det forholder vi oss til, sier NTB-sjef Mads Yngve Storvik.

NTB-sjef Mads Storvik ønsker Helge Lurås inn i Redaktørforeningen

Resetts redaktør Helge Lurås er uenig i Redaktørforenings avslag og deres påståtte definisjonsmakt.

– Vi stiller spørsmål ved grunnlaget her og hvilken definisjonsmakt Redaktørforeningen formelt sett har til å definere ulike aktørers posisjon – og om de egentlig kan definere hvorvidt man er redaktørstyrt eller ikke eller om man følger «alminnelige publisistiske prinsipper», sier han og legger til:

– Etter den dialogen vi har hatt med redaktørforeningen – så oppfatter jeg at de mener de ikke har en slik definisjonsmakt. Men vi registrerer at NTB er av den oppfatningen at de har det, og at vi derfor kan diskrimineres som kunde på bakgrunn av dette.

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, tar tilsynelatende avstand fra NTBs tolkning og understreker at det eneste NR har makt til er å avgjøre hvem som får være med i foreningen og ikke.

– Vi har ikke noen formell definisjonsmakt i disse spørsmålene Vi har kun makt til å bestemme hvem som er medlemmer i Norsk Redaktørforening og ikke, sier han til Medier24.

annonse

Tas opp i styremøte

Helge Lurås sier i en kommentar at den oppståtte situasjonen vil diskuteres på et styremøte i Resett torsdag kveld.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon