Leder i Redaktørforeningen, Hanna Relling Berg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny dag åpner seg i Norge med redaktørforeningens tredje avslag på Resetts søknad om medlemskap. Nå må foreningen, med Internetts konstante blikk på seg, stå som moralske og høyverdige påler i en uoverskuelig fremtid, slik effektuere Resetts avslag på en logisk måte.

Redaktørforeningen må stå for den høymoralske linjen de skjærer gjennom samfunnet. Forstår de at de, med gammelmedia jublende bak seg, gir blaffen i tankene mange vanlige borgere tenker på alvor?

Resett blir lest. Men vi er mange feige lesere, som anonyme meg, på grunn av trykket venstresiden har boret inn i samfunnet. Bortenfor logikk og demokrati. Vi er redd for oss selv og makten som ikke er større enn halvparten av oss. Demokratiet eksisterer, men gjemmer seg i emokratiet.

annonse

Foreningen hadde ett vagt argument

De tok seg lang tid, redaktørforeningen. Først tre måneders betenkningstid på forrige søknad, så overtidsarbeid på en tirsdags kveld i februar. På grunn av Resett. De tenkte, men visste ikke hva de skulle si. Til slutt fremførte de ett eneste dårlig argument.

Avgjørelsen falt sent på kvelden. De er fjorten i styret. De mest prominente er NRKs «tre millioner+ sjef» Eriksen og Dagsavisens Lysholm, som misliker Lurås sterkt uten å legge bånd på seg. De andre i styret er fra VG, TV2, NTB, Kvinner og Klær (KK), Aftenposten, Sunnmørsposten, Kommunal Rapport, Hitra-Frøya, Avisa Nordland, Nationen, Bergensavisen og Folkebladet.

annonse

Et «godt utvalg» der de fleste er avhengige av regjeringens gunst for å overleve. Kanskje ikke Kvinner og Klær, VG og Aftenposten. De er avhengige av at folket tror på dem. Enn så lenge.

Hva skjer nå?

Mye vil skje i kjølvannet av denne avgjørelsen. Medie-Norge sier nei til Resett, et av de mest delte mediene i Norge. Et medium på vei opp. Foreningens styre tror at Resett vil bli glemt og minske i popularitet.

Men sann dere mine ord, sier jeg like høytidelig som foreningens nei: Resett vil vokse fortere på grunn av denne avgjørelsen. Det finnes knapt en begrunnelse i avgjørelsen. Det handler om å prøve å drepe oppkomlingen før han forstår at han er bedre og sterkere.

Styret mener Lurås ikke oppfyller NRs kriterier for medlemskap. Til tross for et betydelig innslag av innen- og utenriksstoff fra primært NTB, mener styret at Resetts redaktør ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper, skriver redaktørforeningen på egen nettside.

Alminnelige publisistiske prinsipper. Kunne du vært litt mer generell, er du snill? Er det språklig mulig?

annonse

Det er greit å mene noe. Men burde ikke journalister og samfunnsstøtter begrunne det også, slik at det går an å forstå tankene for oss som krever noe av en presse.

Samfunnet posisjonerer seg

Men er du allerede fordømt, som Resett, er det meningsløst å posisjonere seg. Bedre å leve livet som en martyr. Mens du ennå kan.

Du vil kanskje føle samhørighet med noe ekte, noe som gjør at du kan tenke større. Paradokset er at rammene for tanker man kan si høyt er så små i møtet med MSM. Og folk flest er rammet av venstresiden, som er ca. 50 % av stortinget, men innehar mer enn 80 % av viktige posisjoner i statssamfunnet.

Problemet er at kapitalistene lo av venstresiden. Gadd ikke bry seg. Ville heller tjene penger, fordi de forsto hvordan man gjorde det. Mange av dem gav også blaffen i samfunnet og folket. Ville ikke ha de lave lønningene og de sterkt innrammede tankene du måtte ha for å jobbe i staten. Gav dem heller tilbake til industrien og næringslivsansatte. Som på Stordalens hoteller.

Redaktørforeningen fremstår nå som en vits uten punchline.

Den som står igjen alene blir straffet for det av flertallet. Den mest beskjemmende straffen er fordømmelsen. Du hører ikke likeverdig til i samfunnet. Slik vil de atman skal tro om Resett.

Men «sannheten» bare et likegyldig stemmende og ignorant flertall kan godta mangler nødvendigvis dybde. Historien forteller det. Om og om igjen. Det er de mediokre som misbruker livet, mens de ærlige fordømmes.

Hvem er det som i dag mesker seg på toppen av kulturen, med dybde er ute av kontakt med flertallet?

Media, politikere, statsstøttede tenketanker, akademikere, lavere lærere, dårlige forfattere og kunstnere (ikke de gode), kapitalister og tankepoliti som slanger seg gjennom akademia. Folk som later som de bryr seg. Som Petter Stordalen og Erna Solberg.

Redaktørforeningen har nettopp lukket en dør til noe de ikke forstår. Noe de tror vil forsvinne. De opptrer som aristokratiet i Paris før revolusjonen. De er ikke bare ignorant. De er også ufølsomme for sin tid. Gir blaffen i reell lidelse.

Det er godt gjort. Men det er også  dårlig gjort.

Jeg er ikke dårlig. Det er ikke du som leser dette heller. Men vi må ikke la oss kue. Det neste steget handler om mot. Bli like modig som Resett.

annonse

Hvordan skal vi gå videre?

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon