SAS-fly på Oslo lufthavn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

SAS fjernet omstridt reklamefilm fra YouTube, etter kraftige negative reaksjoner. Nå er filmen ute igjen.

Resett har tidligere omtalt reklamefilmen SAS om saken SAS publiserte på YouTube mandag kveld. Den ble raskt flittig delt i sosiale medier, der den fikk hard medfart, ettersom flyselskapet i filmen slo fast det det ikke finnes noe skandinavisk kultur, og at alle kulturuttrykk i Skandinavia har kommet utenfra.

– På en måte ble Skandinavia bragt hit bit for bit, av hverdagslige folk som fant det beste i vårt hjem, vekk fra sitt hjem, het det i den slettede reklamefilmen.

annonse

Ingenting er egentlig skandinavisk. Mange oppfattet SAS-reklamen som en reklame for multikultur og åpne grenser. Etter at filmen fikk godt over ti tusen «mislikt» mot noen få hundre «likt» på YouTube ble filmen fjernet.

SAS fjernet omstridt reklamefilm: Det finnes «absolutt ingenting» som er skandinavisk

Mistenker «koordinert angrep»

annonse

Pressesjef John Eckhoff sa onsdag formiddag Resett at SAS står bak budskapet i reklamefilmen. Han ga uttrykk for at filmen var utsatt for et koordinert angrep:

– Når vi ser på mønsteret og antallet reaksjoner er det grunn til å mistenke et koordinert angrep på vår kampanje. Vi vil ikke risikere å bli en plattform for andres verdier, som vi ikke selv kan stå for. Derfor har vi for øyeblikket tatt ned filmen fra våre kanaler og vurderer nå neste skritt.

Publisert på nytt

SAS vil nå restarte kampanjen, melder E24. Onsdag ettermiddag er den omstridte reklamefilmen publisert igjen på Facebooksiden til SAS.

– Vi fortsetter nå den planlagte kampanjen ved å publisere en kortere og tydeligere versjon, skriver SAS i en pressemelding.

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon