Per-Willy Amundsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Antirasistisk senter har mottatt massiv kritikk for å koble Fremskrittspartiet (FrP) til fascisme på undervisningsportalen Aldrimer22juli.no. Det får partiets stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen til å steile.

På undervisningsportalen, som administreres av ARS, lå følgende tekst under et bilde av Adolf Hitler og Benito Mussolini:

«Visste du at… Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til det nordiske fascistoide partiene, og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske autoritære trekkene. Det er for øvrig et vanlig resonnement at man ser fascistoide trekk hos de andre, men ikke hos seg selv.»

annonse

Teksten får Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen til å reagere sterkt.

– Det er oppsiktsvekkende for å si det forsiktig. Aktivistiske organisasjoner som fronter en naiv, venstreradikal politisk holdning bør i sin helhet miste sine tilskudd fra skattebetalere. Det er det eneste riktige å gjøre, sier Amundsen til Resett.

Venstreekstrem definisjonsmakt

Nettstedet er utviklet i samarbeid med Utdanningsdirektoratet, og brukes som ressurs i undervisning av barn og unge fra 1.-10- trinn, samt i den videregående skolen.

annonse

– Det som er skremmende er at organisasjonen blir behandlet som en primær premissleverandør av holdninger til skolebarn. Det forventer jeg at statsråden rydder opp i. Det er komplett uakseptabelt og bør få konsekvenser, fortsetter Amundsen.

ARS deler høyreekstreme inn i fire kategorier: Nynazister, generelle innvandringsmotstandere, islamkritikere og muslimske ekstremister. Hva tenker du om det?

– Det er så spinnvilt at man nesten blir målløs. Det har gått så galt i dette landet at man lar venstreekstremister få lov å definere rett og galt, og det langt inn i det norske utdanningssystemet. Det viser hvor alvorlig det har blitt. De er grunnleggende fundamentalt antidemokratisk. I gamle dager kalte vi slike folk fascister, så om det er noen som fordrer fascistiske holdninger så er det disse, sier han og fortsetter:

– Det er ekstremt. De har lov å mene det, det er en ting, men at det dras inn som en del av undervisningen av norske barn og unge er skremmende. Dette må kunnskapsdepartementet ryddet opp i.

Les også: Antirasistisk senter koblet Frp til fascisme på nettside beregnet på ungdomsskoleelever

annonse

Kutte statsstøtten

Amundsen er tydelig på at organisasjoner som innehar smale politiske holdninger ikke har noe i utdanningssystemet å gjøre.

– Antidemokratiske venstreekstreme som ønsker å undertrykke de meningene de selv ikke liker hører ikke hjemme i utdanningssystemet. Det er en trussel for demokratiet. De er ute etter å stilne de som mener noe annet enn dem, og dette bør ikke finansieres med skattebetalernes penger, poengterer han.

Amundsen forteller Resett at dette er noe han vil ta med seg når statsbudsjettet skal behandles:

– Dette er et krav jeg kommer til å ta opp når vi skal diskutere statsbudsjettet. Innvandringsliberale som er finansiert med millionbeløp i statsbudsjettet må fjernes. Disse må vekk.

Kunnskapsdepartementet har så langt ikke besvart Resetts henvendelse om saken. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon