Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Antirasistisk senter (ARS) skrev at Fremskrittspartiet har fascistiske trekk i skolemateriell for 8.-10.-klassinger. Nå er materialet fjernet.

På nettstedet aldrimer22juli.no, som administreres av ARS, lå følgende tekst under et bilde av Adolf Hitler og Benito Mussolini:

«Visste du at… Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til det nordiske fascistoide partiene, og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske autoritære trekkene. Det er for øvrig et vanlig resonnement at man ser fascistoide trekk hos de andre, men ikke hos seg selv.»

annonse

Les også: Antirasistisk senter angriper ytringsfriheten – igjen

Fjernet tekst

annonse

Herman Fåne, som er formann i Oslo FpU, er ikke nådig i sin vurdering av ARS’ formuleringer, i et innlegg på Twitter.

Deretter tok ARS ned passasjen om Frp.

– Ja, referansen til Frp er fjernet nå. Frp hører ikke hjemme i en artikkel om fascisme. Vi forstår at det kan leses verre enn personen som skrev det, tilsiktet. Vi besluttet derfor umiddelbart å fjerne det straks noen kontaktet oss om dette. Vi beklager selvsagt. Vi er i mange tilfeller kritiske til både retorikk og politikk fra Frp, men dette fortjener de ikke, skriver ARS-leder Rune Berglund Steen en melding til Filter Nyheter.

Ukjent forfatter

Ifølge Filter Nyheter er nettstedet utviklet med støtte fra Utdanningsdirektoratet.

På spørsmål om hvem artiklene er skrevet av, svarer ARS at de har flere bidragsytere og at de ikke har oversikt over hvem som har skrevet passasjen om Frp.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon