Melkekyr. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Reagerer på at landbruket stemples som miljøversting.

«Jeg er vel bortimot så fjernt unna idealet man kan komme. Jeg er en utslippsbaron og produsent av unyttige produkter som snart hører til på historiens gravplass», skriver Birger B. Bull, leder i Troms Bonde- og småbrukarlag i Nationen i et kåseri han har kalt «En klimaforbryters bekjennelser».

«Mine gressfôrede og utmarksbeitende Angus-kyr, som vokser seg store og før frem sine kalver på kun de råvarene ei nordnorsk kystbygd kan tilby, skal sakte, men sikkert ta livet av kloden», fortsetter han ironisk. 

Han reagerer på hvordan landbruksnæringen blir fremstilt som miljøverstinger. 

annonse

«De som angriper oss har ikke den fulle dokumentasjonen», skriver han og fortsetter: 

«Vi kan ikke sitte og se på at vi som næring skal kollektivt utpekes som samfunnsfiende nr. 1, karakterisert som miljøsvin, ødeleggere, torturister av dyr, og produsenter av farlig og unyttig skambelagt mat. Når sannheten er en helt annen.

Og ja, jeg påberoper meg faktisk å sitte på sannheten, og den lærte jeg på barneskolen da lektor Svendsen på Hansnes skole fortalte oss at alle planter som vokser forbruker og binder CO2. Om de råtner og dør, og ikke blir høstet eller spist, så slipper de ut CO2 og metan, men blir de høstet og stelt, hogd og plantet, gjødslet og brukt, så forbruker de CO2 gjennom hele sitt liv. Det er plantene som renser lufta vår! Det er de som gjør verden mulig å leve i.»

annonse

Les også: Skal lille Norge ta ansvaret for hele verdens klimautslipp?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon