- Resett - https://resett.no -

Brann på Australias østkyst slukket etter 210 dager

Siden 18. juli har den brent nær Port Macquarie på østkysten av Australia. Etter 210 dager ble den endelig slukket ved hjelp av oppsamlet vann og kraftig regn.

Flere etater samarbeidet om å slukke den 858 hektar store brannen nord i delstaten New South Wales, skriver The Sydney Morning Herald [1].

Utfordringen med brannen var at 400 hektar av brannen var under bakken i et myrområde. Brannen ble matet av nedbrutt organisk materiale og vanlige brannslukkingsmetoder var derfor nytteløse.

annonse

Løsningen ble å pumpe 65 millioner liter oppsamlet vann inn i myrområdet. Sammen med 260 millimeter regn de siste dagene, var det nok til at brannen ble erklært for slukket onsdag.

Brannen var ikke like synlig som andre skog- og krattbranner, men røyken fra den skapte problemer for beboere i nærheten.

Det er fremdeles 25 aktive branner i New South Wales, Australias mest folkerike delstat, og fire av dem er ikke under kontroll. Myndighetene håper det ventede regnet mot slutten av uken skal bidra til på dempe brannene.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474