- Resett - https://resett.no -

Forsker: Veganisme kan bidra mer til global oppvarming enn det å spise kjøtt

En forsker har i et foredrag ved en konferanse for National Farmers Union i Storbritannia slått fast at veganisme er mer skadelig for kloden og for klimaet enn det er å spise kjøtt. 

Forsker Graham McAuliffe fra The Rothamstead Institute fortalte under foredraget at måten tofu, en proteinrik matvare basert på soya, er produsert på, innebærer større CO2-utslipp enn produksjon av kylling, svin og lammekjøtt. Opplysningene fremgår av en upublisert rapport, ifølge The Times. [1] 

Dr. McAucliffe, som har laget modeller over ulike matvarers miljøpåvirkning, mener at forskerne som har funnet at det å spise kjøtt resulterer i høye CO2-utslipp ikke tar med i beregningene at menneskekroppen ikke klarer å absorbere like mye protein fra plantenæring som man klarer når man spiser kjøtt. Det betyr at om man er veganer, så må man spise mer for å få i seg en sunn mengde med proteiner. 

annonse

Les også: Lege advarer: Barn kan bli alvorlig syke når mor er veganer [2]

Ikke like fordøyelig

Under sitt foredrag på konferansen i London sa forskeren følgende:

annonse

– Erter og jordnøtter har uten tvil alltid en lavere miljøpåvirkning enn ethvert husdyrsprodukt. Men om du ser på tofu, som er prosessert slik at det går mer energi med i produksjonen, om du korrigerer for det faktum at proteinet ikke er så fordøyelig sammenlignet med kjøttprodukter, så kan du se at det faktisk har et høyere potensial for global oppvarming enn noen av de monogastriske dyrene.

I 2018 rapporterte [3] Breitbart London at det har vært en økning i antall fysiske angrep på slaktere og ansatte ved slakterier. Samme år ble det avslørt i Daily Mail [4] at flere britiske kjøttprodusenter hadde sett seg nødt til å engasjere landets antiterrorpoliti i møte med økningen i angrep og trusler.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474