Vann- og avløpsetaten anbefaler innbyggerne å koke drikkevannet i bydelene Etterstad og Teisen i Oslo fra og med torsdag. Her fra Etterstadsletta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Vann- og avløpsetaten anbefaler innbyggerne å koke drikkevannet i bydelene Etterstad og Teisen i Oslo fra og med torsdag.

Anbefalingen gis på bakgrunn av funn av parasitten Giardia som etaten har påvist i ett av sine faste prøvepunkter. Giardia kan føre til mageinfeksjon.

Ved slike funn varsler de om kokeanbefaling rutinemessig ut fra føre-var prinsippet. Det er ikke gjort funn av parasitten andre steder i byen, skriver kommunen i en pressemelding torsdag kveld.

annonse

For cirka fire uker siden ble det sendt ut en kokeanbefaling i samme område. Den gangen var kokeanbefalingen forårsaket av funn av Clostridium perfringens.

Torsdagens funn sett i sammenheng med tidligere funn, tyder på en lokal forurensing. Ingen andre prøvepunkt i byen indikerer forurensing.

Etaten råder innbyggerne til å gi drikkevannet et oppkok og ellers følge rådene Folkehelseinstituttet gir på sin nettside.

annonse

Etaten oppdaterer fortløpende informasjon om opprettholdelse eller opphevelse av kokeanbefaling til publikum på sin nettside.

I Engelsviken i Østfold er det også problemer med drikkevannet. Her innføres det kokepåbud fordi det kan ha kommet forurensning i vannledningen under reparasjon av en vannlekkasje. Påbudet gjelder vann som skal drikkes og brukes til matlaging i deler av Engelsviken, opplyser Fredrikstad kommune torsdag kveld.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon