Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Johannes Høsflot Klæbo stiller når Ski Tour går av stabelen lørdag. Landslagsstjernen har fått klarsignal av det medisinske apparatet etter fingerbruddet.

Det har vært usikkert om 23-åringen kunne stille til start i Ski Tour etter at han pådro seg et lite brudd ved fingeren for snart to uker siden. Skaden oppsto etter at langrennsstjernen dundret løs mot en boksemaskin.

Torsdag var Klæbo på legesjekk. Der fikk han klarsignal til å stille til start.

annonse

– Det ser greit ut, sier landslagslege Øystein Andersen til NTB om langrennsstjernens brudd i fingeren.

Andersen sier at Klæbo antakeligvis vil få noen smerter underveis i touren, men ikke verre en at det skal gå bra å stille til start.

– Legen ser bruddet godt på røntgenbilder, men det har ikke rørt seg siden sist. Derfor er det bare å «peise på», mener han. Det er lav risiko for at det skal bli verre, sier Klæbo til NRK.

annonse

23-åringen gikk glipp av helgens verdenscuprenn i Falun, men når Ski Tour starter lørdag er han imidlertid tilbake på startstreken.

Ski Tour 2020 starter i Östersund allerede lørdag. Deretter går turen videre til Åre, Storlien og Meråker før den avsluttes med etappe fem og seks i Trondheim 22. og 23. februar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon