Brasils tidligere president Lula ble torsdag velsignet av paven i Vatikanet. Foto: AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Brasils tidligere president Lula ble torsdag velsignet av paven i Vatikanet, der de to drøftet utsiktene til en mer «rettferdig og broderlig verden».

Luiz Inacio «Lula» da Silva lot omverdenen få vite om møtet gjennom bilder og kommentarer på Twitter og Facebook, mens Frans’ offisielle agenda ikke nevnte samtalen mellom de to. Vatikanet hadde heller ingen kommentarer i etterkant.

Da Silva ble satt fri i november etter 19 måneder i fengsel. Brasils høyesterett hadde kommet til at en person kun kan fengsles dersom alle ankemuligheter er blitt prøvd. Etter den tid har en domstol opprettholdt korrupsjonsanklagene mot Lula og økt straffepåstanden med fire år til 17 år.

annonse

Enn så lenge er Lula på frifot, og han fastholder hardnakket at alle anklager er politisk motivert.

Pave Frans kommer fra Argentina og er den første lederen for Den katolske kirke fra den sørlige halvkule. Han har tidligere hatt nære forbindelser til latinamerikanske ledere som nettopp Lula og den tidligere presidenten i Bolivia, Evo Morales.

Møtet mellom Fancis og Lula fant sted dagen etter at paven hadde offentliggjort en større rapport om Amazonas, der han tok avstand fra ødeleggelsen av regnskogen og utnyttelse av urbefolkningen. Paven mente også at regnskogen tilhører verdenssamfunnet, ikke bare Brasil.

annonse

Brasils nåværende president Jair Bolsonaro tok opp hansken torsdag og sa at «paven er argentinsk, men Gud er brasiliansk» – underforstått at Brasils politikk i Amazonas er sanksjonert av høyere makter enn paven.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon