Laksegiganten Mowi har måttet stenge ned anlegget sitt i Kina på grunn av virusutbruddet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Verdens største lakseoppdrettsselskap, norske Mowi, har stengt fabrikkanlegget sitt i Kina fordi virusutbruddet i landet nærmest har stanset all etterspørsel.

Mowi har et eget prosesseringsanlegg for laks i Shanghai, men på grunn av utbruddet av det nye coronaviruset har selskapet sett seg nødt til å stenge hele driften og har permittert de ansatte, skriver Finansavisen.

– Vi følger situasjonen tett og vil følge myndighetenes råd. Det kinesiske markedet har stoppet helt opp, og verken vi eller andre aktører selger i praksis noe til Kina nå, sier konsernsjef Ivan Vindheim

annonse

Han har likevel tro på at etterspørselen vil ta seg opp igjen så fort myndighetene får kontroll over viruset. Ifølge Vindheim utgjør Kina et marked på rundt 120.000 tonn laks i året. Mowi har sin respektive markedsandel av dette.

Den norske malingsprodusenten Jotun åpnet mandag igjen sine to fabrikker i Zhangjiagang og Qingdao etter at de hadde vært stengt på grunn av virusutbruddet, skriver Dagens Næringsliv. Konsernsjef Morten Fon opplyste onsdag det vil ta noen dager før fabrikkene har full produksjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon