President Donald Trump. Foto: AP/NTB scanpix
annonse
annonse

President Donald Trump sier at fredsavtale mellom USA og Taliban-geriljaen i Afghanistan er «veldig nær».

– Jeg tror vi er like ved. Jeg mener det er en god mulighet for en avtale, så vi får se, sa Trump i radioprogrammet Roadkill torsdag.

Presidenten tok likevel et forbehold.

annonse

– Dette betyr ikke nødvendigvis at vi får en avtale, men det vil bli avklart i løpet av de neste to ukene, sa Trump.

Presidentens uttalelser kommer i kjølvannet av flere tegn som kan tyde på at noe er i gjære. Utenriksminister Mike Pompeo sa på vei til sikkerhetskonferansen i München at det hadde vært reell framgang i løpet av de siste par dagene.

Forsvarsminister Mark Esper sa etter ministermøtet i Nato i Brussel at partene har så godt som forhandlet ferdig en sjudagers reduksjon i voldsbruken.

annonse

Det var torsdag ikke klart om Trump henviste til denne avtalen, eller om han hadde noe mer omfattende i tankene.

Trump får ramsalt kritikk av sin egen justisminister

USAs justisminister William Barr sier Twitter-meldingene til president Donald Trump gjør det umulig å utføre jobben som minister.

– Jeg mener det er på tide å slutte å tvitre om justisdepartementets saker, sier Barr i et intervju med TV-kanalen ABC News.

Han legger til at han «har et problem med noen av Twitter-meldingene» til Trump.

– Jeg kan ikke gjøre jobben min her i departementet med konstante bakgrunnskommentarer som undergraver meg.

annonse

Tross den tydelige meldingen gir ikke Barr uttrykk for at han ønsker å gå av. Men han sier han er forberedt på konsekvensene av å kritisere presidenten og at han håper Trump responderer – og respekterer innholdet i kritikken.

Tidligere denne uken fikk Barr og justisdepartementet massiv kritikk etter å ha overkjørt aktor i straffesaken mot den tidligere Trump-rådgiveren Roger Stone.

Departementet uttalte at aktoratets påstand om opptil ni års fengsel var for streng. Medlemmene av aktoratet reagerte med å trekke seg i protest.

I forkant av departementets inngripen hadde Trump kritisert påtalemyndighetens påstand på Twitter. Barr fastholder likevel at beslutningen om å anbefale lavere straff ikke var påvirket av Trumps tvitring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon