Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Christian Tybring-Gjedde langer ut mot det han kaller «en liten klikk som styrer norsk presse».

Tirsdag ble det kjent at Resett-redaktør Helge Lurås ikke får være med Redaktørforeningen. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner både i positiv og negativ retning. Noen har hevdet at de mener avvisningen er politisk motivert. 

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde er enig i denne vurderingen. Han sier til Resett onsdag kveld at han ikke er forundret over beskjeden fra Redaktørforeningen. 

annonse

– Det overrasker meg ikke i det hele tatt. Det er noen som skal skyves ut i kulden av en liten klikk som styrer i norsk presse, sier han til Resett. 

Les også: Tybring-Gjedde om Oslovolden: – Vil man innse at innvandringen fra dysfunksjonelle land i realiteten er ute av kontroll?

En politisk venneklubb

Tybring-Gjedde forteller at han har erfart at journalister beveger seg rundt i et nettverk, der de går mellom ulike mediehus og holder seg med en spesifikk agenda, mens de utviser en intoleranse for andre perspektiver. Han eksemplifiserer med journalister han har møtt som for eksempel jobber i Dagens Næringsliv, men som tidligere har vært i VG eller Aftenposten. 

annonse

– Her er det en liten klikk som bytter jobber, en politisk venneklubb som beveger seg innenfor rammen av noen få politiske perspektiver. Du kan gå så langt, men ikke lenger. Det er det Helge Lurås blir rammet av. Han skal ikke inn i varmen. Og det gjelder ikke bare for ham, sier Tybring-Gjedde, og legger til:

– Jeg synes det er skummelt. Tenk bare på NRK og de milliardene de får for å spre sitt budskap. 

Dysses ned

Stortingsrepresentanten mener at statskanalen ikke tar tak i de spørsmålene mange er opptatte av, og er bekymret for at det som er viktig glattes over.

– En av NRKs viktigste nyheter i går var at Framtiden i våre hender mener at når nordmenn kjøper og forbruker ting fra utlandet, så bør klimaregnskapet gå i Norge, sier Tybring-Gjedde.

annonse

– Det viktigste, det folk er opptatt av, det skal dysses ned, og når du dysser ned det som er viktig for samfunnsutviklingen, så blir folk sinte. Så får folk høre at det er urimelig at de er sinte. 

Les også: Tybring-Gjedde sjokkert over Solbergs Etiopia-tur: – En skandale!

Ubehagelige spørsmål

Frp-politikeren mener at det helt klart er Lurås’ meninger som er årsaken til avslaget fra Redaktørforeningen.

– Det dreier seg om meninger som ikke er aksepterte, som ikke er innenfor rammen av  meningsrommet. Det stemmer jo heller ikke at han er ondskapsfull eller rasistisk. Han skriver ting som det er, og setter det på spissen, men han tar også tak i spørsmål som er ubehagelige å ta i, sier Tybring-Gjedde til slutt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon