Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiets John Helgheim krever at regjeringen redegjør for hva de visste om kurdiske selvstyremyndigheters planer om å rettsforfølge IS-medlemmer.

Onsdag rapporterte VG at kurdiske selvstyremyndigheter i nordøstlige Syria snart vil starte straffeprosesser mot utenlandske IS-kvinner, og at de åpner for å skille mødre og barn, dersom mødrene blir dømt. Dette får Jon Helgheim (Frp) til å reagere.

– Dette er helt ny informasjon om noe regjeringen har avvist tidligere at er mulig. Hvis det stemmer har vi blitt ført bak lyset, sier Jon Helgheim, som er innvandringspolitisk talsmann i Frp, til VG.

annonse

Les også: Folk rasende på Erna Solberg – innrømmer at regjeringen ikke vet noe om helsetilstanden til IS-barnet

Krever avklaring

Han var en av dem som mente at det var viktig at Frp gikk ut av regjering, etter at en pakistansk IS-kvinne med norsk statsborgerskap ble hentet hjem, sammen med sine to barn, mot Frps vilje.

annonse

– De har sagt at man ikke bare kunne hente barna. Visste norske myndigheter at dette var en mulighet hele tiden? Hvorfor kommer disse møtene på plass først etter IS-kvinnen er hentet? spør Helgheim.

– Jeg forventer at regjeringen legger frem alt de visste. De må bevise at de har sjekket alle mulighetene som ser ut til å komme på plass. Hvis dette hadde kommet på plass kunne vi reddet barn uten å hente terrormedlemmer til Norge, sier stortingsrepresentanten videre, og slår fast at Norge bør bidra i «rikelig mon» med penger og ekspertise for å få straffeforfølge IS-medlemmer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon